Greșeala pe care o fac părinții atunci când copilul dispare în parc, mall sau alte spații aglomerate. Un truc ingenios pentru a-l găsi rapid - VIDEO
Data publicării:
Părinții fac adesea o greșeală crucială atunci când copiii lor dispar în public, susține Jessica Martini, autoare de cărți de parenting și mamă a trei copii, care și-a pierdut fiul într-un magazin aglomerat. Aceasta dezvăluie un truc ingenios pe care l-a folosit pentru a-l găsi. 

Potrivit lui Martini, strigarea numelui copilului nu este cea mai eficientă metodă de a-l găsi în astfel de situații tensionate. În schimb, recomandarea este de a striga o descriere foarte specifică a copilului, inclusiv vârsta și aspectul său, astfel încât toți cei din jur să fie atenți și să ofere ajutor.

Jessica Martini a împărtășit această tactică salvatoare într-un videoclip TikTok care a devenit viral. Reacțiile pozitive din partea multor mame au confirmat eficiența acestei metode, ajutându-le să-și găsească rapid copiii pierduți.

Această abordare neconvențională poate fi deosebit de utilă în situațiile în care există mulți oameni în jur și este dificil să se stabilească o conexiune directă cu copilul dispărut. Strigarea unei descrieri precise atrage atenția tuturor celor prezenți, mărește șansele de găsire a copilului și reduce perioada de anxietate pentru părinți. Este important ca părinții să fie pregătiți și să cunoască această metodă înainte de a se confrunta cu astfel de situații dificile.

„Oricui i se poate întâmpla să-și piardă copilul într-un loc public”

„Indiferent cât de atent ești, oricui i se poate întâmpla să-și piardă copilul într-un loc public. Este esențial să știi ce să faci în acele momente”, a afirmat Jessica Martini.

Potrivit sfaturilor oferite în videoclipul său, atunci când un copil dispare într-un loc public, cea mai bună metodă de acțiune este să strigi cu voce tare o descriere precisă a copilului.

„Nu te limita să cauți copilul în tăcere”, subliniază ea și oferă un exemplu concret pentru a ilustra acest lucru: „caut un băiat de șase ani, cu păr castaniu, ochi căprui, purtând un tricou roșu Nike, pantaloni scurți negri și pantofi negri”.

Această descriere trebuie repetată și continuată până când copilul este găsit în cele din urmă.

„Evită să strigi un nume - acest lucru nu ajută pe nimeni să găsească copilul și poate deveni chiar un instrument periculos în mâinile celor răuvoitori”, avertizează Martini.

Este esențial să se înțeleagă că această tehnică poate face o diferență semnificativă în găsirea rapidă a copilului și în asigurarea siguranței acestuia.

@jesmartini PSA- We are all about be traveling fun places w/ our kids for the summer…and this is a tip EVERY parent/guardian/caregiver should have #staysafe #psa #fyp #parents #guardians #caregivers #summerfun #safetyfirst ♬ original sound - Jess martini

O mamă disperată și-a găsit fiul pierdut într-un magazin datorită acestui truc inteligent

Într-o poveste emoționantă din 2021, o mamă disperată și-a găsit fiul pierdut într-un magazin datorită acestui truc inteligent. În momentul în care și-a dat seama că băiețelul ei în vârstă de doi ani lipsea, mama a fost cuprinsă de panică. Rapid, o prietenă apropiată a femeii s-a grăbit în fața magazinului și a oferit personalului o descriere amănunțită a băiatului, astfel încât să evite orice încercare a acestuia de a pleca singur sau alături de un necunoscut.

Furioasă și îngrijorată pentru binele fiului său, mama a străbătut magazinul, rostind cu putere descrierea acestuia. „Mi-e dor de un băiețel într-o cămașă galbenă, cu păr castaniu”, a strigat ea. „Are doi ani și se numește Nathan.”

Cu bucurie, a observat cum cumpărătorii abandonează imediat ceea ce făceau pentru a o ajuta să-l caute pe băiețelul dispărut.

Această reacție rapidă și ingenioasă a dat roade doar câteva minute mai târziu, când un bărbat a identificat pe Nathan și l-a reunit cu mama sa.

„Nu am văzut niciodată oamenii să reacționeze atât de rapid”

Videoclipul a devenit viral, atrăgând atenția a 6,6 milioane de vizualizări, iar mii de părinți au împărtășit propriile lor experiențe și scenarii.

„În trecut, am lucrat într-un acvariu și am văzut o mamă aplicând această metodă o dată. Nu am văzut niciodată oamenii să reacționeze atât de rapid”, a comentat o mamă impresionată.

„Am fost la Disney World la sfârșitul lunii martie și o mamă a folosit această metodă pentru a-și căuta fiul dispărut - și a funcționat!”, a recunoscut altă persoană.

Un al treilea părinte a mărturisit: „Am anxietate socială și ideea de a face asta este înfricoșătoare... dar nu atât de înfricoșătoare precum gândul de a-mi pierde copilul”.

O altă mamă a împărtășit propria sa tactică și a scris: „Fac o poză fiecărui copil în ziua respectivă înainte de a merge în locul public, astfel încât să pot reține cum sunt îmbrăcați. Am trei copii”.

Aceste reacții pozitive și povestiri personale demonstrează impactul și utilitatea acestui videoclip. Informațiile și sfaturile oferite în el au ajutat deja numeroși părinți să se simtă mai încrezători și mai pregătiți în situații de urgență, sporind șansele de a-și găsi rapid copiii dispăruți și asigurând siguranța acestora.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: copil  copil disparut  parinti  parinti si pitici  tiktok  truc  video  viral 

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel