HARTA cu vacanța școlară din februarie 2025. Ligia Deca: „Util pentru părinți, în cazul în care nu ați fost încă anunțați” | FOTO
Data publicării:
Vacanța februarie 2025. Informații esențiale pentru părinți și elevi!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a publicat când este programată vacanța școlară din februarie 2025. Aceasta a subliniat că, dacă părinții nu au fost încă informați de către școli, Ministerul Educației a pus la dispoziție o hartă detaliată cu vacanța din februarie 2025 pentru fiecare județ.

Aceste informații, esențiale pentru organizarea timpului liber al copiilor și al familiilor, au fost obținute cu sprijinul inspectoratelor școlare județene.

„Util pentru părinți: în cazul în care nu ați fost încă anuntați de către școli, mai jos găsiți harta cu vacanța din februarie 2025 pentru fiecare județ, realizată de colegii mei.

Informațiile privind vacanța din februarie 2025 ne-au fost transmise de inspectoratele școlare.

Anul școlar viitor începe pe 9 septembrie, iar primul interval de cursuri se încheie pe 25 octombrie”, a scris Ligia Deca pe pagina de Facebook.

Vacanța februarie 2025

Un aspect important de menționat este că vacanța din februarie, introdusă recent în structura anului școlar, va avea date diferite în funcție de județ.

Această decizie a fost luată pentru a permite o mai bună gestionare a resurselor turistice și pentru a evita aglomerarea stațiunilor în această perioadă.

Între 17 și 21 februarie: Bihor, Sălaj, Cluj, Timișoara, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Vrancea, Vaslui, Ilfov și municipiul București.

Între 24 și 28 februarie: Satu Mare, Maramureș, Arad, Alba, Sibiu, Mureș, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Suceava, Bacău, Iași, Botoșani, Galați, Tulcea, Constanța și Dolj.

Între 10 și 14 februarie: Bistrița Năsăud.

FOTO: Ministerul Educației

Structura anului școlar 2024 - 2025

FOTO: Ministerul Educației

Cursurile anului școlar 2024 - 2025 încep la data de 9 septembrie 2024.

Modulul I - 9 septembrie 2024 -  25 octombrie 2024. 

Modulul II - 4 noiembrie 2024 - 20 decembrie 2024. 

Modulul III - 8 ianuarie 2025 și se va desfășura până vineri, 7 februarie 2025, respectiv vineri, 14 februarie 2025 sau vineri, 21 februarie 2025. 

Modulul IV - 17 februarie 2025, respectiv luni, 24 februarie 2025 sau luni, 3 martie 2025 și se va desfășura până pe 17 aprilie 2025. 

Modulul V - 28 aprilie 2025 - 20 iunie 2025. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel