„I-aș recunoaște pe copiii care la 5 ani încep să se joace cu numere că au mari șanse să ajungă olimpici”, susține profesorul Gologan: „România este o forță!”
Data actualizării:
Data publicării:
Prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, a fost invitat la DC Edu, de pe DCNews și DCNewsTV, unde a vorbit despre olimpicii români. 

Profesorul Radu Gologan a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews și DCNewsTV, despre Olimpiada Internațională de Matematică, cea care a creat matematicieni de valoare. Potrivit acestuia, România are un potențial important. 

„Primul lucru pe care îl spun întotdeauna este că această competiție, cel puțin pentru România, dar și pentru multe alte țări, a creat matematicieni de certă valoare pentru că marea majoritate a acestor copii au făcut matematică, au făcut doctorate în matematică, s-au dus în universități străine, unii sunt acolo. Gândiți-vă că sunt peste 300 de matematicieni români în centre de cercetare și universități străine, în poziții excepționale.

Dacă noi vorbim de perioada interbelică și cea de după război, generația lui Miron Nicolescu, lui Moisil, sunt dascălii care au început să creeze matematica asta, dar ceea ce se creează în matematica de cercetare acum este 10-20 de ori mai valoros decât a fost acolo pentru că sunt foarte mulți. Foarte mulți provin din această pepinieră care a fost Olimpiada Internațională care, inițial, pentru copil, înseamnă o competiție care se lipește foarte bine cu talentul lui pentru matematică și dorința de a face.

I-aș recunoaște pe copiii care la 5 ani încep să se joace cu numere, să inventeze tot felul de chestii. Au mari șanse să ajungă matematicieni și olimpici la matematică.

Avem un potențial important!", a spus prof. univ. dr. Radu Gologan.

Citește continuarea pe DCNews.ro...



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Dezvoltare intelectuala

Articole similare

Care sunt beneficiile cursurilor de actorie pentru copii

Teatrul este o formă de artă fascinantă care oferă mult...

Învățare dialogică: ce este și în ce constă

Astăzi vorbim despre o perspectivă educațională bazată...

Tata sau mama? Cine transmite inteligența copilului?

Întrebarea dacă inteligența este transmisă a fost...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală / FOTO: freepik.com@Wavebreak Media

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

pixel