Iată explicațiile pentru anxietatea crescută la copii!
Data publicării:
Mulți experți evidențiază creșterea anxietății în rândul copiilor și adolescenților. Care sunt motivele pentru care aceștia sunt mai fragili decât generațiile trecute? 

Într-un articol pentru Psychology Today, psihoterapeutul Amy Morin face lumină cu privire la creșterea accentuată a anxietății în rândul copiilor și adolescenților în ultimii ani.

Pentru acest terapeut, care este și autorul cărții „13 lucruri pe care părinții puternici din punct de vedere mental nu le fac”, putem înțelege creșterea anxietății și a tulburărilor de anxietate la copiii noștri analizând atât propriul nostru comportament, cât și pe al lor.

Citește și Frica de întuneric: Cum să ajuți copilul să o depășească

Iată, în opinia ei, explicațiile pentru această nouă problemă de sănătate mintală și sfaturile pe care trebuie să le urmăm pentru a ne proteja copiii.

Presiunea de a excela în toate 

Sursa foto: freepik.com@orelphoto

Presiunea de a reuși pare să fie foarte puternică astăzi. „Copiii sunt împinși să exceleze, uneori de la o vârstă fragedă, creând o atmosferă competitivă care poate duce la stres și anxietate.

Presiunea de a obține rezultate bune poate eclipsa bucuria de a învăța și poate favoriza un mediu în care greșelile sunt temute în loc să fie văzute ca oportunități de creștere”, explică expertul, potrivit Psychologies.com.

Prin urmare, există o nevoie reală de a ne relaxa și de a le sprijini învățarea, mai degrabă decât de a le cere copiilor noștri excelență în toate domeniile.

Părinții sub stres

Creșterea generalizată a stresului în rândul adulților are un impact direct și răsunător asupra copiilor de astăzi.

„Părinții stresați pot fi mai puțin afectuoși și receptivi față de copiii lor, ceea ce poate duce la un risc crescut de probleme comportamentale, la scăderea stimei de sine și la izolare socială pentru copii”, explică Amy Morin. Cauza?

În principal, schimbările stilului nostru de viață, hiper-solicitarea asociată cu lucrul mobil și internetul, precum și evoluția treptată a stilurilor parentale.

Importanța ecranelor

Importanța ecranelor în viața noastră este atât de mare încât, în unele cazuri, acestea ne pot face să ne pierdem conexiunea fizică și să experimentăm o mare cantitate de anxietate și stres.

Există multe consecințe legate de creșterea tulburărilor de anxietate în rândul tinerilor. Utilizarea ecranelor duce la vârfuri de stres și la o mare presiune.

„Rețelele sociale, în special, promovează stiluri de viață idealizate care duc la comparații sociale.

Presiunea de a menține o personalitate online perfectă adaugă straturi de stres cu care generațiile anterioare nu trebuiau să se confrunte”, explică Amy Morin.

Un program prea încărcat 

Există, de asemenea, o presiune asupra programului tinerilor. Societatea noastră se concentrează pe un singur obiectiv: evitarea plictiselii prin interacțiune și activități de tot felul.

Tehnologia digitală joacă un rol major în acest cerc vicios. Acest lucru le lasă puțin timp să crească, să învețe să se relaxeze, să se plictisească, să se odihnească. Amy Morin explică pericolul.

„Deși aceste activități pot fi îmbogățitoare, un stil de viață excesiv de planificat poate duce la epuizare și anxietate, împiedicând copiii să beneficieze de timpul liber de care au nevoie pentru a se reface mental și emoțional.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Sanatate

Articole similare

ACESTEA sunt semnele care arată că al tău copil este stresat

Copiii nu sunt întotdeauna capabili să exprime emoțiile...

Iată explicațiile pentru anxietatea crescută la copii!

Mulți experți evidențiază creșterea anxietății în...



Cele mai noi articole

Top citite
Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor / FOTO: freepik.com @prostooleh

Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor

Cum să îi învățăm pe copii recunoștința / FOTO: freepik.com@audit2006ek

Cum să îi învățăm pe copii recunoștința

Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la fericirea copiilor. Părinții le trec cu vederea / FOTO: freepik.com @EyeEm

Obiceiuri de zi cu zi care contribuie la creșterea copiilor pozitivi. Părinții le trec cu vederea!

Generația Alpha, în pericol din cauza parentingului blând! Profesorii, semnal de alarmă: „Acest stil parental e greșit înțeles și aplicat într-un mod care scapă de sub control!” / FOTO: freepik.com @stardnet

Generația Alpha, în pericol din cauza parentingului blând! Profesorii, semnal de alarmă: „Acest stil parental e greșit înțeles și aplicat într-un mod care scapă de sub control!”

pixel