Iată factorii care determină un partener să înșele, potrivit psihologiei
Data publicării:
Cum să vă consolidați imunitatea la infidelitate! Un psiholog explică care sunt factorii de risc care determină un partener să înșele.

Chiar și cea mai scurtă infidelitate vă poate provoca daune majore dumneavoastră, persoanei iubite și relației dumneavoastră.

Vindecarea este posibilă, mai ales cu ajutorul terapiei de cuplu, dar prevenirea este de departe preferabilă.

Citește și „Psiholog format la Harvard: Afirmații pe care cuplurile sănătoase NU le spun niciodată”

Cu toate acestea, multe cupluri sunt reticente în a vorbi despre infidelitate, de teamă că simpla menționare a termenului ar putea invita acest fenomen de temut în lumea lor.

Iată care sunt marii factori de risc care determină un partener să înșele, potrivit psihologiei:

Sursa foto: freepik.com@DC Studio

Naivitatea

Interacționezi cu o persoană de sex opus, nu ești conștient de ce trebuie să faci pentru a te proteja de o aventură involuntară și, fără să vrei, aluneci într-o conexiune prea implicată.

Când încep să apară sentimentele, te gândești „Pot să mă descurc”, dar sentimentele devin din ce în ce mai intense, slăbindu-ți capacitatea de voință sau de bună judecată de a se menține, ceva numit oboseală decizională, potrivit New York Times.

A fi într-o situație în care petreceți timp împreună cu cineva într-un spațiu privat

Intimitatea permite timp și interacțiuni secrete. Brusc, sentimentele înfloresc în acțiune. Vorbeați singuri împreună și nu ați prevăzut că vă îndreptați pe un drum care va duce la o întâlnire intimă.  Subestimați puterea de dependență a unei noi idile, iar răul duce la mai rău.

Vezi și „10 reguli de aur pentru a fi un soț perfect”

Discutând împreună despre factorii de risc ai infidelității vă puteți consolida în mod semnificativ imunitatea la infidelitate și puteți oferi răspunsuri cu privire la motivele pentru care oamenii înșală în relațiile lor.

Să fii deja instabil din punct de vedere emoționl 

Poate părea măgulitor când cineva vrea să vorbească cu tine despre problemele lui sau ale ei. Feriți-vă. Dintr-o dată, acțiunile intime nu se mai simt ca o infidelitate. Ele par doar un pas următor logic și adecvat într-o relație deja prea intimă emoțional.

Reîntâlnirea cu o „atracție” veche

sau un coleg de afaceri cu care a existat o relație profesională strânsă sau o persoană atrăgătoare întâlnită în timpul unei călătorii departe de casă, cel mai adesea în scopuri profesionale. 

Interacțiunea cu persoane care flirtează crește, de asemenea, riscul de a deveni brusc o victimă a distracției. Flirtul poate părea inofensiv, iar aceste sentimente stimulante pot fi încântătoare. Dificultatea este că distanța dintre încântare (și apoi consternare) pentru că v-ați dezonorat jurămintele maritale poate fi mult mai scurtă decât credeți, și nu există un semn clar „Pericol înainte” când mergeți prea departe.

Să fii într-o situație care include alcool

Alcoolul întunecă judecata și crește impulsurile intime, ne spun cercetările de la Centrul American de Dependență.

Timpul petrecut împreună în locuri private și discuțiile despre probleme personale, cum ar fi problemele din căsnicie, cresc și mai mult riscul unui rezultat de adulter.

Să fii într-o relație în care tu și partenerul tău ați devenit distanți

Sursa foto: freepik.com@gpointstudio

Distanța poate proveni din faptul că nu împărțiți suficient timp pozitiv și privat, că aveți prea puține activități distractive comune, o conexiune fizică insuficientă, resentimente vechi sau chiar prea mult timp de navetă sau de călătorie pentru unul dintre parteneri. 

Oricare ar fi cauza, distanța generează o conexiune mai slabă, făcându-vă pe unul sau pe amândoi mai vulnerabili în fața altora care ar dori să se mute în spațiul prea gol al unui iubit intim din viața unuia dintre voi.

Dacă parteneriatul vostru amoros include prea multe interacțiuni negative neplăcute, precum explozii de furie, critici sau comportamente de control din partea unuia sau a ambilor parteneri, este posibil ca unul sau ambii să se îndepărteze de apropiere.

Riscul unei aventuri crește, de asemenea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel