Iată lista cu cele mai tari nume care vor fi în tendințe în 2025
Data actualizării:
Data publicării:
Care vor fi cele mai la modă prenume pentru 2025? L'Officiel des Noms, care apare joi, 5 septembrie, își dezvăluie lista de nume care vor fi la modă pentru anul viitor.

Ca în fiecare an, L'Officiel des Noms, o lucrare scrisă de Stéphanie Rapoport și Claire Tabarly Perrin, publicată joi, 5 septembrie, își dezvăluie care vor fi cele mai populare nume în 2025, potrivit Parents.fr.

Pentru a stabili aceste prognoze, cei doi autori se bazează în special pe istoricul prenumelor date în ultimii ani, întocmit de INS, dar și pe date de stare civilă.

Citește și „15 nume de fete originale și frumoase”

La prenumele feminine, la fel ca anul trecut, Ambre și Louise ocupă primul loc, potrivit Stéphanie Rapoport și Claire Tabarly, care scriu că „primul loc este atât de strâns încât este greu să distingem câștigătoare.”

Alba, Jade și Alma rămân în top 5. În plus, cartea dezvăluie o „prezență puternică” a prenumelor legate de natură, precum Ambre, Agathe, Iris sau Rose de exemplu. Sunetul „ia” este în plină expansiune, cu Giulia, Mia și Julia, în timp ce Inaya crește vertiginos, urcând opt locuri într-un an.

Vezi și „Știai că în Spania anumite nume sunt interzise? Care sunt acestea!”

Pentru băieți, numele retro sunt și ele la modă

Sursa foto: freepik.com@wannapa

De asemenea, pentru băieței Gabriel a ocupat primul trimestru din 2021. Raphaël, Léo, Maël și Louis apar în topul preferințelor.

Autorii semnalează, de asemenea, că „numele multiculturale există”. Atât Isaac, cât și Mohamed apar printre cele mai la modă 20 de nume.

Un alt trend sunt prenumele retro, precum Jules sau Marceau. În cele din urmă, Bretaña a ocupat un loc lângă Maël (locul 4), Naël (locul 15) și Malo (locul 20). Léon ocupă locul 16 în prognozele autorilor.

LISTA completă cu prenumele ce vor fi în tendințe în 2025

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Cele 10 prenume feminine care vor fi folosite cel mai mult în 2025

Amber / Louise

Louise / Amber

Alba

Jad

Alma

Emma

Rose

Romy

Eva

Alice

Cele 10 prenume de băieți care vor fi folosite cel mai mult în 2025

Gabriel

Rafael

Leo

Mael

Louis

Noah

Adam

Jules

Eden

Arthur

Lista cu nume de fete care au fost la modă în 2024

Sursa foto: freepik.com@kaplickayacom

Lucia: Cu rădăcini în latina „lux”, acest nume înseamnă „cea care poartă lumina” sau „cea care se naște din lumină”. Potrivit pentru fetițe născute în zorii zilei.

Sofia: De origine greacă, semnificația sa este „înțelepciune” sau „cea care posedă înțelepciune”.

Martina: Ca formă feminină a lui Martin, de origine latină, înseamnă „consacrat sau relativ zeului Marte”.

Maria: Având rădăcini ebraice în „maryam”, înseamnă „alesul”, „cel iubit de Dumnezeu”.

Poți citi și „Urmează să devii mamă de băiat în septembrie? Iată câteva sugestii de nume care te vor cuceri imediat”

Julia: Originar din „Iulus”/„Iulia” în latina, asociat cu membrii familiei romane, Julia înseamnă „consacrat lui Jupiter”.

Valeria: De origine latină, semnificația este „sănătoasă și curajoasă”, fiind și popular în țări precum Columbia și Mexic.

Paula: Având origini în „Paulus”, acest nume înseamnă „cel mai mic”, „cel mic” sau „acela de dimensiuni mici”.

Emma: Din germanică, înseamnă „mare”, „puternic”, „imens”.

Daniela: Cu origini ebraice, înseamnă „cea care Dumnezeu este judecătorul ei” sau „dreptatea lui Dumnezeu”.

Carla: Având origini germanice, sensul său este „puternic”, „cea care este puternică”.

Alaia: O alegere veselă și plină de energie, cu origini în bască și semnificația „vesel”. Variantele Alaikari și Alaiñe adaugă un plus de originalitate.

Aria: Cu rădăcini în greacă, acest nume înseamnă „sfânt” și poartă și sensul de „melodie” sau „cântec”. O opțiune nouă, dar puternică.

Zoe: Fără îndoială, unul dintre cele mai alese nume scurte pentru fete în ultimii ani. De origine greacă, înseamnă „a da viață”.

Ona: Un nume scurt și la modă, câștigând popularitate în ultimii ani.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel