Ieșirile cu bebelușul în vreme rece: Măsuri de precauție pentru o plimbare confortabilă
Data publicării:
Iarna se apropie și, chiar dacă temperaturile scad, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la plimbările cu bebelușul.

În primele luni de viață, sistemul de reglare a temperaturii corpului unui bebeluș nu este complet dezvoltat, așa că acesta este mai sensibil la schimbările de temperatură. Mai mult, un nou-născut nu poate să se miște pentru a se încălzi singur.

În primele luni de viață, sistemul de reglare a temperaturii corpului unui bebeluș nu este complet dezvoltat, ceea ce îl face mai vulnerabil la schimbările de temperatură.

Citește și Tusea convulsivă, boala care a lovit România. Mamă: „Când o apuca tusea pe fetiță dura și câte o oră jumătate. GROAZNIC, până la vomă”

Un nou-născut nu poate să se miște suficient pentru a-și ajusta temperatura, fiind astfel mai expus riscului de a se răci sau de a se supraîncălzi.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să-l țineți numai în casă, dar câteva măsuri de precauție sunt necesare pentru a-l proteja de frig.

Îmbrăcarea corectă

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Echipamentele și hainele care să protejeze bebelușul de frig sunt destul de variate. Acestea sunt, în general, concepute pentru a fi atât calde, cât și confortabile.

Combinezoanele tip pilot sunt foarte practice.

Sub acestea, adoptați tehnica „cepei”, adică suprapuneți straturi: body din bumbac cu mâneci lungi + pulover sau bluză din lână cu mâneci lungi + colanți + botine călduroase, potrivit Parents.fr.

Astfel, va fi bine protejat împotriva frigului și va fi mai ușor să-l descoperiți atunci când intrați într-un loc încălzit.

Ce trebuie evitat!

Sursa foto: freepik.com@Anton Dios


Până la 2-3 luni, evitați purtarea bebelușului în marsupii care comprimă picioarele și care ar putea duce rapid la răcire.

Eșarfa de purtare poate fi o soluție, deoarece va fi bine învelit lângă voi, dar fiți atenți să nu-l îmbrăcați prea gros pentru a evita supraîncălzirea.

Acesta este recomandat pentru ieșirile scurte și dacă evitați schimbările bruște de temperatură (de exemplu, în magazine).

Altfel, landoul este foarte practic și confortabil până la 6 luni, cu bebelușul așezat într-un „cuib de înger” și acoperit cu o pătură. După 6 luni, îl puteți pune în cărucior, echipându-l cu o husă pentru picioare și o copertină împotriva ploii sau a vântului rece.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stil de viata

Articole similare

Culorile anului 2025 în materie de îmbrăcăminte pentru copii

Hainele pentru cei mici nu sunt doar confortabile, ci...

Semnificația unui nume care inspiră feminitate și eleganță

Freya este un nume care aduce cu sine o aură de mister...

Află câți copii are cea mai mare familie din lume!

Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...



Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine / FOTO: Freepik.com@Gray StudioPro

Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii”

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode / FOTO: freepik.com @Addictive Stock

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii” / FOTO: freepik.com @nastyaofly

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii”

pixel