Impactul zodiilor asupra personalității copiilor în primii ani de viață. Astrologul Daniela Simulescu avertizează: „Poziția Soarelui NU este totul!” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, colega noastră de la DC Media Group, astrologul Daniela Simulescu, redactor-șef Astrosens.ro, ne-a explicat că zodia, deși joacă un rol semnificativ în conturarea personalității în primii ani ai copilului, nu este singurul element influent. 

Daniela Simulescu subliniază că, în ciuda aparențelor simple, răspunsul la întrebarea despre influența zodiei asupra personalității este mult mai complex. Adesea, oamenii asociază astrologia doar cu zodia, dar, conform explicațiilor astrologului, aceasta nu se rezumă doar la această componentă. Daniela ne îndeamnă să privim zodia ca pe un „buletin astrologic”. Cu peste 8 miliarde de oameni pe planetă, împărțiți la 12 zodii, am avea 12 țări cu sute de milioane de locuitori, fiecare având propriul său „buletin” astrologic.

Această analogie ne arată că, în ciuda atribuirii generale a trăsăturilor zodiilor, fiecare individ are date semnificative și unice în „buletinul său astrologic”. Daniela ne amintește că, similar cu buletinul de identitate, caracteristicile noastre nu sunt întotdeauna identice cu cele ale vecinilor noștri.

„E o întrebare care pe cât de simplă pare, răspunsul este unul mult mai complex. Pentru că, de cele mai multe ori, oamenii când se gândesc la astrologie, se gândesc doar la zodie. Astrologia nu este doar despre zodie. Atunci când vorbim despre zodie ne referim la poziția Soarelui în momentul nașterii noastre. Pentru că, iată, Pământul se învârte în jurul Soarelui, există timp, există spațiu și parcurge toate cele 12 porțiuni ale cerului.

Zodia, ca și traducere, este poziția Soarelui în momentul nașterii. De exemplu, eu sunt Berbec pentru că Soarele era în Berbec, altcineva este Gemeni pentru că Soarele era văzut în Gemeni în momentul respectiv. Dar, poziția Soarelui, atenție, cea la care ne raportăm noi cel mai des este doar scheletul astrologic, personalitatea noastră. Suntem peste 8 miliarde pe această planetă, dacă ar fi să împărțim la 12 în mod egal, că avem 12 zodii, ar rezulta undeva la peste 650 de milioane de Berbeci, 650 de milioane de Tauri și tot așa. Să ne gândim la lumea asta întreagă că la un mare continent și continentul acesta are 12 țări, fiecare țară cu număr egal de locuitori avem: țara Berbecului, țara Taurului, țara Gemenilor și tot așa până la Pești. Și fiecare țară, cu 650 de milioane de locuitori care au buletinul în zodia respectivă, buletinul său astrologic.

Noi suntem în România, avem un buletin. Buletinul nostru are niște date caracteristice. Buletinul nostru poate nu seamănă cu cel al vecinilor noștri. Adică și ei au tot un buletin, dar au niște date semnificative, unice. Dacă vreți să vă gândiți la zodie, gândiți-vă ca la un buletin astrologic, dar nu este totul! Spun din experiență, sunt Berbec, iar mama mea, când eram mică, vedea că sunt foarte liniștită, foarte cuminte și nu înțelegea unde e Berbecul din mine că nu se manifesta. Adică ea vedea la televizor, mai citea un articol, se uita la mine: `unde-i Berbecul`? Eu mai am o soră care este Pești și ea era mai activă decât mine și nu înțelegea diferența”, a spus Daniela Simulescu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Daniela Simulescu: „Luna este, din punctul meu de vedere, mult mai importantă decât zodia”

Redactorul-șef Astrosens.ro a evidențiat că, în ciuda aparențelor, zodia reprezintă doar scheletul astrologic, furnizând caracteristici generale ale personalității. Cu toate acestea, ea a subliniat că, în opinia ei, Luna ocupă un loc mult mai important în ecuație decât zodia. 

Luna, un corp ceresc cu mișcare rapidă, joacă un rol esențial. Cu o rotație în jurul Pământului în 28-29 de zile, Luna, în momentul nașterii, dezvăluie legătura interioară cu mama. Daniela Simulescu a subliniat că, deși poți considera că un Berbec este întotdeauna independent și curajos, atunci când Luna este în Rac, copilul poate manifesta trăsături opuse, fiind foarte atașat și sensibil.

Este foarte importantă astrograma! În momentul în care te naști, zodia este scheletul, sunt niște caracteristic generale ce țin de personalitate. Dar, pe lângă zodie, vreau să spun că există Luna care este, din punctul meu de vedere, mult mai importantă decât zodia. Iată, dacă avem o un continent cu 12 țări, 12 zodii, acela e buletinul nostru. Luna e un astru ce se mișcă și mai repede pe cer. Face rotația în jurul Pământului în 28-29 de zile și în momentul unde era Luna când noi ne-am născut reprezintă partea interioară care se creează în legătură cu mama.

De cele mai multe ori unde era Luna când noi ne-am născut, arată mama. Ai considera că un Berbec e Berbec, dar trebuie să te uiți mai degrabă la Lună pentru că acolo arată cum simte copilul respectiv și cum se creionează legătura cu mama. Ce știm de Berbeci este că sunt independenți și curajoși. Ei, când ai o Lună în Rac ești foarte lipit de mămică și ești foarte dependent și foarte atașat și foarte mămos și foarte dulce și foarte sensibil. Deci, de asta le spun părinților, e foarte importantă zodia, care reprezintă buletinul, punctul de plecare, dar vreau să vă uitați și la alte detalii. Internetul este plin acum de instrumente prin care să aflați Luna. În funcție de Luna copilului, copilul își va percepe mama. Se întâmplă deseori să avem o mămică cu mai mulți copii și fiecare să aibă o altă Lună, iar unul vede mama ca fiind mai bună, unul vede mama ca fiind mai aspră.

Luna este cum simte, cum își procesează emoțiile. Tiparul de atașament care se creează în primii doi ani de viață este în Lună. Din punctul meu de vedere, se vede foarte bine tiparul de atașament. De acolo îți dai seama dacă un copil va fi mai anxios, dacă va fi mai evitant, dacă va fi mai securizant. Adică nu este 100% garantat, dar îți dai seama. De aceea, vă recomand când se naște copilul, uitați-vă unde are Luna”, a mai explicat Daniela Simulescu.

Astrologul Daniela Simulescu: „Noi suntem formați din foarte multe elemente”

Despre ascendent, Daniela a răspuns întrebării frecvente: „ascendentul intervine după 30 de ani?”. Ea a explicat că ascendentul este zodia care se află la est în ziua, ora și locul nașterii și NU este o componentă care să intre în acțiune doar după vârsta de 30 de ani. Contrar acestei concepții, ascendentul este prezent încă de la naștere, reprezentând fațada și modul în care individul se construiește. Astrologul a subliniat complexitatea astrogramei și a îndemnat părinții să nu se limiteze doar la zodie în evaluarea caracteristicilor copilului lor. 

„Eu am o vorbă: există o Sfântă Treime a astrologiei sau o celulă de bază. Avem nucleul, avem citoplasma și avem un învelișul. Avem zodia, care reprezintă personalitatea noastră, partea principală. Avem Luna, interiorul nostru, sufletul, legătura cu mama, emoțiile. Și mai avem ascendentul.

Păi, ascendentul nu intervine după 30 de ani?

Nu! Ascendentul, ca definiție, este zodia care se află la est în ziua, ora și locul nașterii tale. Mulți mă întreabă `de ce-ți trebuie locul nașterii?` Păi, îmi trebuie fusul orar, îmi trebuie longitudinea, îmi trebuie latitudinea, pentru că una este să te naști astăzi, când vorbim noi două, la ora 15:00 în București, alta este să te naști la ora 15:00 în partea cealaltă a lumii, e alt ascendent. Dar de ce contează atât de mult ascendentul? De când ieși din burtica mamei, la estul locului unde te-ai născut este o zodie. Acela e ascendentul și ascendentul este cum te construiești, e fațada ta. Zodia o primești, că așa te naști, Luna ți-o formezi cu mama, iar ascendentul ți-l construiești și undeva pe la vreo 30 de ani devii conștient de el. Pentru că noi, până la 30 de ani, trăim pe pilot automat. Ce ne învață mama, ce ne învață tata, ce ne învață societatea și ce învățăm din exterior.

Dar, după 30 de ani, undeva după întoarcerea lui Saturn care se întâmplă la 29 de ani, în care avem un șoc și ne maturizăm, ne dăm seama că suntem și că nu trebuie să depindem de toată lumea și că trebuie să construim noi ceva. Și acela e ascendentul. Am eu o comparație, o analogie pe care o ofer de cele mai multe ori în discuție cu oamenii când vine vorba de astrologie. Imaginează-ți că ești un teatru. Zodia este scena, piesa care se joacă pe scenă. Culisele, ce în spate - e Luna, ce simți, cum ești tu pe dinăuntru, că în culise nu prea ai acces. Iar fațada teatrului este ascendentul, e ce-ți construiești în timp și în spațiu.

Noi suntem formați din foarte multe elemente și de ce am insistat foarte mult pe detalierea lor? Pentru că întâlnesc des părinți, mai ales mămici, nu vrem să le judecăm, care îmi spun: `vai, Daniela, o să se nască copilul Rac` și dacă femeia respectivă a avut un iubit Rac care a supărat-o sau a avut o soacră Rac... `Nu vreau să iasă copilul Rac!` Și-i spun că în primul rând este o chestie subiectivă, iar apoi nu contează doar zodia, sunt și alte elemente. Tu NU poți să judeci copilul doar pe baza unei zodii. Astrograma este o adevărată ecuație matematică, astrologică. Zodia este foarte importantă pentru că ea se manifestă în primii ani, a mai precizat Daniela Simulescu.

Urmărește emisiunea integral:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Horoscop

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală / FOTO: freepik.com@Wavebreak Media

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

pixel