Importanța basmelor în creșterea copiilor. Lumea magică și abilitățile creative ale copilului
Data actualizării:
Data publicării:
Creșterea unui copil nu este o sarcină ușoară. Adesea, părinții folosesc convingeri, pedepse și diverse trucuri.

Unul dintre cele mai eficiente mijloace de educare a unui copil este basmul. Un basm nu este doar o poveste magică despre eroii buni și răi, ci și o modalitate de a influența un copil.

Cât de util este un basm pentru un copil? Un basm este un mijloc excelent de a educa un copil nu cu ajutorul prelegerilor lungi, ci cu ajutorul acțiunilor eroilor preferați sau a celor neiubiți. Cu ajutorul unui basm, un copil învață să distingă între bine și rău, să caute o cale de ieșire din circumstanțele vieții, acumulează experiența personală pozitivă.

Orice basm îl introduce pe copil în experiența întregului popor, îl învață despre tradițiile și cultura diferitelor popoare.Citirea și ascultarea basmelor ajuta la construirea vocabularului și a memoriei auditive ale copilului.

Obiceiuri zilnice de igienă pe care le pot învăța copiii în primii ani de viață: Cum să-i obișnuiești pe micuți să se spele pe dinți, mâini sau față

Basmele îi învață pe copii să empatizeze, îi învață că binele triumfă întotdeauna asupra răului. Desigur, poveștile îi învață pe copii să respecte bătrânii, să fie harnici, să-i ajute pe cei slabi. Copilul trebuie să înțeleagă singur morala basmului, pe exemplul eroilor. Astfel, se formează conceptul de valori morale de bază. Până la un an, bebelușul ascultă cu plăcere poezii scurte, cântece de leagăn. De la unu la doi ani, un copil poate asculta cu plăcere povești scurte. Copiii de 2-5 ani vor adora basmele care se termina cu bine.

Lumea magică ajută pe copil să-și dezvăluie abilități creative. Este deosebit de util să compună singur basme sau poate veni cu un nou final al poveștii. Deoarece într-un basm narațiunea este într-un limbaj pe care copilul îl înțelege, el percepe și își amintește mai bine informațiile. 

Desigur, basmele trebuie selectate în funcție de vârsta copilului. Desigur, la 4-5 ani, un basm poate fi mai complex și mai lung. La această vârstă, copiii pot să compună singur basme. Părinții ar trebui să încurajeze copiii la un astfel de eseu și să-i ajute.

Cum decorăm camera copilului. Top sfaturi pentru părinți

De la 5 la 7 ani, copiii sunt interesați de basmele cu diferite intrigi. Copilul este deja capabil să facă o paralelă între acțiunile eroilor și propriile sale acțiuni, să înțeleagă situațiile de viață din basme.

Poveștile magice îl ajută pe copii să descopere lumea, să-și dezvolte vorbirea, atenția, fantezia, gândirea, memoria și să-și formeze valori morale. În plus, basmele, îi determină pe copii să citească cât mai mult.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: basm  binele  cantece  copii  educatie  eroii  experienta  lume  lume magica  poezii  poveste  traditii 

Articole similare


Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel