Incident alimentar: 100 de copii afectați după găsirea unui șarpe mort în mâncare
Data actualizării:
Data publicării:
Un incident șocant a avut loc recent într-o unitate de învățământ, unde un număr de o sută de copii s-au îmbolnăvit, după ce în porțiile de mâncare servite a fost descoperit un șarpe mort.

Incidentul în care peste 100 de copii din India s-au îmbolnăvit după ce au consumat mâncare contaminată cu un șarpe mort.

Citește și Mititeii „Dubai”, vedetele grătarelor de 1 Mai. Combinația inedită cu fistic și muștar face senzație online

Conform acestor relatări, Comisia Națională pentru Drepturile Omului din India investighează cazul, iar autoritățile au cerut un raport detaliat privind starea de sănătate a copiilor afectați.

Potrivit Comisiei Naționale pentru Drepturile Omului (NHRC), bucătarul s-ar fi limitat la a îndepărta animalul mort din mâncare, continuând ulterior să distribuie porțiile de prânz copiilor.

Comisia a precizat că aproximativ 500 de elevi ar fi consumat masa în orașul Mokama, situat în statul Bihar, din estul Indiei. După ce copiii au început să se îmbolnăvească, localnicii au blocat un drum în semn de protest, a declarat NHRC.

”Comisia a observat că informaţia, dacă este adevărată, ridică o problemăgravă de încălcare a drepturilor omului ale elevilor”, se arată în declaraţie.

Probleme grave cu igiena

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Programul național de mese școlare gratuite, cunoscut sub denumirea de Mid-Day Meal, a fost lansat pentru prima dată în 1925, în orașul Chennai (cunoscut anterior ca Madras), cu scopul de a sprijini copiii proveniți din medii defavorizate. Inițiativa, considerată una dintre cele mai ample de acest tip la nivel global, a fost concepută pentru a combate malnutriția și a încuraja participarea la educație.

Cu toate acestea, programul a fost, de-a lungul timpului, ținta mai multor critici legate de condițiile igienico-sanitare precare în care sunt pregătite alimentele.

Un caz grav a avut loc în anul 2013, când 23 de elevi din statul Bihar au murit după ce au consumat mâncare contaminată. Potrivit poliției, analizele de laborator au evidențiat prezența unor niveluri extrem de toxice de pesticide în alimentele servite.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top 10 nume de băieți care au fost la modă în anii ’90

Alexandru sau Mihai. Sunt două dintre cele mai...

Ce înseamnă să crești un copil „rezilient”

A crește un copil „rezilient” nu înseamnă să îl înveți...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

Aceasta este considerat cel mai frumos nume din lume, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Birmingham

pixel