Înscrieri la creşă sau la grădiniţă. Vezi AICI ghidul complet
Data actualizării:
Data publicării:
Ministerul Educației a publicat calendarul de înscriere în învățământul preșcolar și antepreșcolar. Părinții care vor să își înscrie sau reînscrie copiii în învățământul preșcolar și antepreșcolar pentru anul 2024 – 2025 trebuie să știe că au început etapele necesare pentru înregistrarea micuților într-o unitate de învățământ. 

Ministerul Educației a publicat calendarul de înscriere în învățământul preșcolar și antepreșcolar. Părinții care vor să își înscrie sau reînscrie copiii în învățământul preșcolar și antepreșcolar pentru anul 2024 – 2025 trebuie să știe că au început etapele necesare pentru înregistrarea micuților într-o unitate de învățământ. 

Astfel, prima etapă de înscriere începe pe 14 mai și se încheie pe 29 mai 2024. Cea de-a doua etapă de înscriere este cuprinsă între 31 mai - 21 iunie. În această etapă, depun cereri părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă, potrivit Portalînvățământ.ro.

Calendar înscriere clasa pregătitoare  

Acesta este calendarul propus pentru înscrierea în învățământul primar, anul școlar 2024 - 2025:

25 martie 2024

Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.

26 martie 2024 

Postarea pe site-ul centrelor județene de resurse și asistență educațională/Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE) a modelului de cerere tip (anexă nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârstă de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2024 inclusiv și care nu au frecventat grădiniță din motive legate de boală, lipsa infrastructurii la nivel local, domiciliul temporar în străinătate.

28 martie – 10 aprilie 2024 - Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar.

Completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în învățământul primar

11 aprilie – 14 mai - Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/ tutori legal instituiți/ reprezentanți legali, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor; Depunerea/Transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, inclusiv a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare, după caz, respectiv a declarației pe propria răspundere și a documentelor necesare în copie simplă; Validarea fișelor de înscriere generate de aplicația informatică.

14 mai – 17 mai 2024 - Procesarea de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar (Comisia națională) a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școală de circumscripție.

24 mai – Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de  locuri libere după etapa de reînscrieri.

27 mai - 14 iunie  – Înscrieri-  Etapa I pe  baza celor 3 opțiuni exprimate de părinți.

14 iunie – Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri  libere după prima etapă de înscrieri.

17 iunie - 05 iulie – Înscrieri-  Etapa a II-a pe baza celor 3 opțiuni exprimate de părinți.

30 august – Afișarea listei copiilor înscriși și a numărului de locuri rămase libere, după etapa de ajustări.

2 septembrie – 6 septembrie  - Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la o unitate de învățământ.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare

Află câți copii are cea mai mare familie din lume!

Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...



Cele mai noi articole

Top citite
„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență / FOTO: freepik.com @wildlight studio

„Tinerii de 18 ani din ziua de azi, asemănători celor de 12 ani din urmă cu un deceniu”: Au o rezistență emoțională mai scăzută și mai puțină independență

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie / FOTO: freepik.com @senivpetro

Părinți manipulatori: Șapte semne care îți arată dacă faci parte din această categorie

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții / FOTO: Freepik.com@prostooleh

Comportamente pe care copiii le preiau de la părinții lor pe parcursul vieții

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@Eugene Us

Cele mai bine plătite meserii, conform ChatGPT

pixel