Experiențele de neuitat care îi vor stimula creierul copilului și îi vor îmbogăți viața. Experți: „Sunt simple și nu ar trebui să rateze niciuna!”
Părinții pun adesea aceleași întrebări copiilor lor. Dar, cum știi cum este copilul tău cu adevărat? Psihoterapeutul Amy Morin a vorbit pentru Psychology Today despre această problemă.
Dacă vrei să afli mai multe despre ce se întâmplă în viața de zi cu zi a copilului tău, nu ești singur. Cu puțină creativitate și câteva întrebări bine formulate, puteți transforma aceste răspunsuri vagi în conversații semnificative.
Citește și „Afirmații din „Micul Prinț” PERFECTE pentru a motiva copiii să se întoarcă la școală”
Specialista sugerează cinci întrebări pentru a afla mai multe despre copilul tău și pentru a vă asigura că înțelege că sunteți interesat de el.
Sursa foto: freepik.com@talkinapa
„Această întrebare distrage atenția de la rutina obișnuită și vă încurajează copilul să împărtășească momentul său preferat. Această întrebare este, de asemenea, utilă dacă copilul dumneavoastră tinde să se concentreze pe lucrurile negative care se întâmplă.
A vorbi despre aspectele pozitive ale școlii îl poate ajuta să vadă că întotdeauna se întâmplă ceva bun în ziua lor, chiar dacă acel punct culminant este doar prânzul sau recreația”, notează expertul, potrivit Parents.
Această întrebare vă invită copilul să reflecteze asupra evenimentelor zilei și să împărtășească detalii amuzante pe care altfel nu le-ați fi auzit, poate, în mod normal.
Această întrebare poate promova abilitățile sociale, cerându-i copilului tău să se gândească la cineva de care a fost mândru și îl poate ajuta să vadă cum îi poate încuraja pe ceilalți, în loc să îi vadă pe toți ca pe concurenții lor, asigură specialistul.
Sursa foto: freepik.com@mediaphotos
„Indiferent cât de banal poate părea un eveniment, acordarea unui minut pentru a recunoaște un moment de curaj sau de bunătate le poate crește încrederea în sine și poate întări comportamentul bun”, detaliază Amy Morin.
Acest lucru vă invită copilul să își exprime frustrările sau dificultățile cu care s-ar fi putut confrunta, oferindu-vă o perspectivă asupra domeniilor în care ar putea avea nevoie de sprijin. De asemenea, îl poate ajuta să își dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor și să identifice lucrurile pe care vrea să le schimbe pentru ziua de mâine, mai explică expertul, potrivit sursei citate anterior.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.