A fost desemnat cuvântul anului 2024! Termenul a fost căutat de aproape 130.000 de ori pe Cambridge Dictionary
Nu sunt zile de vești bune și acest climat de instabilitate ar putea genera diverse îndoieli și preocupări importante tinerilor. În calitate de părinți, trebuie să fim gata să oferim răspunsuri și din acest motiv ne-am gândit să scriem un mic ghid despre cum să explicăm copiilor tăi ce se întâmplă între Iran și Israel.
Totuși, trebuie făcută o premisă: în acest articol cu siguranță nu vom intra în detaliu despre situație deoarece este extrem de complexă, vom încerca doar să explicăm care sunt faptele momentului și, prin urmare, fără a intra prea mult în politica din spate această situație.
Iranul a decis să atace Israelul în urma bombardamentului de către acesta din urmă asupra Ambasadei Iranului din Damasc, Siria, care a avut loc la 1 aprilie 2024. O mișcare care nu le-a plăcut iranienilor și care, după cum prevăzuseră deja mai mulți experți, au decis să reacționeze.
Au făcut acest lucru declanșând un atac de roi simultan, adică cu numeroase drone și rachete, de care, însă, Israelul s-a apărat grație ajutorului Statelor Unite: au interceptat și doborât 99% din atacurile făcute în timpul nopții.
Deși a fost un atac masiv care nu a fost văzut niciodată în istoria Iranului, nu a generat consecințe grave, dar cu siguranță a agravat mai mult decât era deja fractura creată pe scena internațională în urma atacului. din 7 octombrie trecut, deci cea dintre Hamas și Israel.
Posibilele scenarii ale acestui conflict dintre Iran și Israel nu ar părea a fi cele mai bune, deoarece Israelul ar intenționa să reacționeze la cele întâmplate, declanșând o posibilă acțiune ulterioară a Iranului.
Metodele și timpii, după cum se poate imagina, vor fi cele care vor fi decise de liderii israelieni.
Ceea ce îi îngrijorează și pe tineri, așadar, este faptul că un atac al Israelului ar putea duce la o escaladare a acestui conflict la scară regională - și chiar globală.
Fotografie de la Ahmed Akacha/ Pexels
Din păcate, nu putem ști încă cum va reacționa Israelul și care vor fi posibilele consecințe, dar cert este că nu trebuie să-i lăsăm niciodată pe tineri să-și piardă speranța, pentru că va depinde de ei să construiască o lume mai bună decât cea în care trăim astazi.
În esență, așadar, este cu siguranță necesar să le spunem - cu cuvintele potrivite în funcție de vârsta lor - ce se întâmplă, dar fără să pară vreodată înfricoșați și aproape convinși de posibile dezastre.
În rest, trebuie să explicăm mereu că războaiele sunt greșite și că, cumva, Occidentul încearcă să blocheze toate aceste tragedii care se petrec nu prea departe de țara noastră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Temele pentru acasă sunt o...