Iulia Alexandra Vanzariuc, eleva cu 10 pe linie la Bacalaureat. „Am muncit foarte mult”
Data publicării:
Iulia Alexandra Vanzariuc este singura elevă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani care a reușit să obțină media 10 la examenul maturității. 

Tânăra face parte din elita învăţământului botoşănean, a elevilor care, prin munca lor, aduc un plus de imagine judeţului şi ţării. Ea a obţinut 10 pe linie la probele de Limba și literatura română, Istorie și Logică.

Aceste rezultate reflectă o activitate școlară de excepție și o muncă asiduă pe parcursul celor patru ani de liceu.

„Am fost bucuroasă și împlinită pentru rezultate. Am muncit foarte mult și mi-aș fi dorit niște note bune. Media 10 e greu de atins, dar mă așteptam la o notă pe aproape.

Foarte mult am lucrat anul acesta, dar am avut și momente de pauză. Experiența a fost una stresantă, dar rezultatul mă bucură, mă împlinește. A contat foarte mult susținerea familiei, a profesorilor și a colegilor”, spune Iulia Alexandra Vanzariuc, pentru PărințișiPitici.

„Nu este o notă care să nu poată fi atinsă de toată lumea”

Iulia a subliniat că succesul și realizările nu sunt rezultatul unor abilități sau talente extraordinare, ci mai degrabă rezultatul muncii continue și al dedicării.

Aceasta susține că oricine poate atinge succesul dacă este dispus să depună efortul necesar și să se concentreze asupra obiectivelor sale.

„Nu cred că este ceva deosebit, este o muncă continuă, este dedicare. Este nevoie și de odihnă, dar de multă concentrare și speranță. Nu este nici un element extraordinar, nu este o notă care să nu poată fi atinsă de toată lumea”, a mai spus Iulia.

Planurile Iuliei nu se opresc aici. După ce a încheiat cu succes studiile liceale la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, aceasta își dorește să urmeze cursurile unei Facultăți de Drept.

Citește și „Rezultatele de la Bacalaureat au fost publicate de Ministerul Educației”

Iulia își dorește o carieră în Drept

„Aș dori să mă înscriu la Facultatea de Drept de la Iași și aș vrea să fac o carieră în acest domeniu. Niște cunoștințe activează în acest domeniu și mi-a plăcut ce face și cum sunt ele ca persoane. Este nevoie de ore de muncă bine stabilite în program, dar și de odihnă”, spune eleva de 10.

Tânăra a ținut să transmită un mesaj de încurajare pentru elevii care vor păși din toamnă în ultimul an de liceu.

„Emoțiile sunt complet normale, le-a simțit toată lumea care a dat Bacalaureatul anul acesta. Sugerez o pregătire constantă de la începutul anului, să nu fie lăsat totul în apropierea examenelor, a Simulării sau a Bacalaureatului.

Este nevoie de ore de muncă bine stabilite în program, dar și de odihnă și destindere”, mai spune Iulia Alexandra Vanzariuc.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Admitere liceu 2024. De ce unii elevi cu media 8 nu prind un loc? Greșeala care NU trebuie făcută! Secretar de stat: „Două lucruri sunt esențiale!” / FOTO: captură video Observator

Admitere liceu 2024. De ce unii elevi cu media 8 nu prind un loc? Greșeala care NU trebuie făcută! Secretar de stat: „Două lucruri sunt esențiale!”

Fotografie de la Tatiana Syrikova/ Pexels

Bune maniere: Acestea sunt cele 20 de reguli pe care copiii trebuie să le cunoască, conform unei școli de etichetă din New York

Ce simte copilul tău dacă îl pedepsești, țipi la el sau îl șantajezi? Expert în neuroeducație: „Extrem de benefice pe termen scurt, dar cu ce cost pe termen lung?” / FOTO: freepik.com @freepik

Ce simte copilul tău dacă îl pedepsești, țipi la el sau îl șantajezi? Expert în neuroeducație: „Extrem de benefice pe termen scurt, dar cu ce cost pe termen lung?”

Cele două fațete ale educației din România: Școlile de elită și celelalte, unde dascălii se bucură pentru o notă de trecere / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @kgtoh

Cele două realități ale educației din România: Școlile de elită și celelalte, unde dascălii se bucură pentru o notă de trecere

pixel