Jumătate dintre părinți recunosc că au un cont de economii „secret” despre care partenerul lor nu știe. De ce păstrează banii separat?
Data publicării:
Aproape jumătate dintre părinți au un cont secret de economii de care partenerii și familiile nu sunt conștienți, potrivit unui nou studiu.

Economisirea poate fi dificilă, mai ales pe fondul crizei costului vieții . Pentru părinți, excursiile la școala primară, prânzurile școlare și multitudinea de alte lucruri de care copiii au nevoie se adună rapid.

Cu puțini bani rămași pentru ei, nu este surprinzător să aflăm că un sfert dintre britanici ascund în mod regulat cumpărăturile de partenerii lor.

Citește și „Avem un sistem de Educație DEPENDENT de banii părinților? Urania Cremene: Fără implicarea financiară a părinților, copii nu dau rezultate”

Acum, un nou studiu a descoperit că aproape jumătate dintre părinți (48%) au și un cont secret de economii. 

Sondajul a fost realizat de Opinium în numele Building Societies Association (BSA) pentru UK Savings Week și au fost intervievați 2.000 de adulți.

Care sunt motivele pentru care părinții au un cont de economii secret

Vezi și „Mai mulți părinți sunt acuzați că trec pe la școală doar pentru a ridica banii de bursă. „Elevii pe care îi avem astăzi la clasă sunt părinții de mâine”

Unul dintre principalele motive pentru care părinții au economii secrete este menținerea unei anumite independențe, dar alții economisesc pentru a-și surprinde familia sau partenerul în viitor, poate cu un cadou sau o vacanță. 

Sursa foto: freepik.com@Drazen Zigic

Amelia Murray, editor adjunct la Be Clever With Your Cash, a comentat: „Această cercetare ne reamintește că banii sunt incredibil de emoționali, atât pentru persoane, cât și pentru cupluri.

Există o mulțime de motive pentru care oamenii își pot ține economiile secrete față de partenerul lor și nu este întotdeauna un lucru rău”, potrivit Goodto.com.

Conform cercetării, 40% dintre cei care au economii de până la 100 de lire sterline au avut sentimente pozitive față de acestea, cum ar fi optimismul și un sentiment de realizare și mândrie, în timp ce cifra crește la 68% pentru persoanele cu economii între 6 000 și 12 000 de lire sterline. 

În schimb, cei care nu au economii au declarat că au sentimente negative atunci când se gândesc la acestea, precum îngrijorare, anxietate, rușine și vinovăție.

Trei cincimi (60 %) dintre persoanele fără economii au declarat că pur și simplu nu au bani deoparte pentru a economisi, în timp ce 23 % au afirmat că acest lucru se datorează faptului că obiectivul lor de economisire este imposibil de atins.

Sursa foto: freepik.com@freepik

Alți 22 % au declarat că întotdeauna trebuie să folosească economiile pentru ceva înainte ca acestea să aibă ocazia să se acumuleze. 

Cu toate acestea, 42% dintre cei care nu au economii s-au declarat încrezători că ar putea începe să economisească punând deoparte cel puțin 10 lire sterline pe lună. 

Vezi și „O mamă cere un sfat, după ce a descoperit că fiica sa hărțuia alți copii. „Este crud să râzi de copiii care nu se îmbracă de la un anumit brand”


Murray a adăugat: „Este încurajator să vedem că atât de multe persoane care nu economisesc se simt capabile să înceapă un obicei regulat de economisire. Nu există modalități corecte sau greșite de a economisi și este bine să fii flexibil.

Uneori, viața ne aruncă niște mingi curbe neașteptate și s-ar putea să fie nevoie să ajustăm suma pe care o punem deoparte.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare


Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel