Lecții de aur pe care părinții milenari nu le predau copiilor lor
Data publicării:
Milenialii au ajuns la vârsta majoratului într-o perioadă de tranziție, la granița dintre lumea analogică și cea digitală. 

Părinții lor au fost destul de protectori și au pus accentul pe realizările academice și pe lupta pentru succesul economic. Acum că au copiii lor, există multe lecții semnificative pe care părinții mileniului nu le predau copiilor lor.

Fiecare generație se confruntă cu propriul set de provocări legate de creșterea copiilor și de decizii parentale pe care trebuie să le ia, iar milenialii nu sunt diferiți.

Unii părinți milenari au ales să reflecte tehnicile parentale folosite de proprii lor părinți, în timp ce alții au decis să meargă în direcția opusă.

Citește și Tehnici de parenting de „modă veche” pe care generația tânără ar trebui să le readucă în actualitate

Iată câteva ecții semnificative pe care părinții milenari nu le predau copiilor lor

Sursa foto: freepik.com@senivpetro

Cum să fie autosuficienți

O lecție importantă pe care părinții milenari nu o predau copiilor lor este cum să fie autosuficienți. Millennials au tendința de a fi părinți elicopter, ceea ce înseamnă că sunt prea atenți într-un mod care poate fi în detrimentul dezvoltării copiilor lor.

Potrivit unui studiu de cercetare din 2022, părinții elicopter cred că copilul lor este „lipsit de competențe de autoîngrijire și, prin urmare, trebuie să fie excesiv de protejat”.

Cercetătorii studiului au susținut că părinții hiperprotectori transmit un mesaj conform căruia copiii sunt „incapabili să își depășească propriile lupte și au nevoie de protecție constantă împotriva pericolelor lumii”.

Vezi și Cultivarea rezilienței emoționale la copiii de vârstă școlară. Tehnici pe care părinții le pot folosi pentru a ajuta copiii să gestioneze stresul, conform unui studiu de la Universitatea Berkeley

Milenialii au fost crescuți în era trofeului de participare, ceea ce înseamnă că erau sărbătoriți doar pentru că se prezentau și încercau să dea tot ce aveau mai bun.

Deși această mentalitate a avut unele atribute pozitive, i-a învățat, de asemenea, pe mileniali să se teamă de eșec, o lecție pe care, la rândul lor, au predat-o copiilor lor.

Adevărul este că eșecul nu este ceva de evitat, ci mai degrabă ceva de îmbrățișat. Chiar dacă este înfricoșător să te gândești la eșec, milenialii nu își învață copiii lecțiile valoroase care însoțesc greșelile.

Eșecul este o parte esențială a găsirii succesului. După cum a dezvăluit Patricia Magerkurth, life and business coach, „Lecțiile esențiale ale vieții sunt ascunse în eșec”.

Cum să gestionați disconfortul

O altă lecție semnificativă pe care părinții milenari nu îi învață pe copiii lor este cum să se descurce în situații inconfortabile.

La fel ca eșecul, disconfortul este ceva ce milenialii încearcă să evite cu orice preț, în loc să recunoască modul în care îi poate ajuta pe copiii lor să învețe și să crească, potrivit YourTango.

În calitate de părinți prea atenți, milenialii le deschid adesea calea copiilor lor, încercând să se asigure că aceștia nu vor experimenta niciun fel de greutăți.

Ca urmare, copiii lor nu învață setul important de abilități de care au nevoie atunci când se confruntă cu lucruri dificile mai târziu în viață.

Experiența disconfortului face parte din viață, însă copiii trebuie să învețe cum să îl gestioneze, în loc să încerce să pretindă că nu există.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT / FOTO: Freepik.com@ harsh2030fp

Nume de fete care au șanse mari să devină milionare, potrivit ChatGPT

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra / FOTO: freepik.com@ yearon112

Un bunic lasă familiei sale o moștenire foarte specială: o pușculiță cu monede pe care le-a păstrat timp de 70 de ani. Au avut nevoie de o săptămână pentru a le număra

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele! / FOTO: freepik.com @ user18954937

Metoda Robinson, soluția la îndemâna oricui pentru ca elevul să învețe eficient. Ajută-ți copilul să își crească performanțele!

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!” / FOTO: freepik.com @Ambreen

Psiholog Ion Duvac: „Sistemul educațional trebuie resetat din temelii! Școală fără ghiozdane, fără teme, fără telefoane, fără medie la purtare, uniformă!”

pixel