Încurajarea performanței. Burse lunare de la Academia Română pentru elevi
Data publicării:
Elevii cu rezultate deosebite vor primi, lunar, un sprijin financiar din partea Academiei Române. Care sunt criteriile de selecție

În anul școlar 2024-2025, Academia Română lansează un program de acordare a burselor lunare în valoare de 1.000 de lei pentru zece elevi cu rezultate deosebite.

Acești elevi vor fi selectați pe baza unor criterii stricte. Așadar, criteriile de selecție sunt următoarele:

Rezultate performante la concursuri şi olimpiade şcolare județene, naționale și internaționale;

Rezultatele şcolare excelente (media anuală cel putin 9,50);Venitul per membru al familiei sub nivelul mediu national;

Intervalul de școlarizare: clasele IX-XII și, pentru cazuri excepționale, clasa a VIII-a.

Ce includ dosarele

Dosarele de candidatură trebuie să includă o scrisoare motivațională, copii după diplomele obținute la competiții, un document care atestă situația școlară din ultimii doi ani și o declarație a susținătorului legal privind situația materială.

Termenul limită pentru trimiterea dosarelor este 30 aprilie 2024, iar acestea pot fi trimise atât electronic, la adresa [email protected], cât și prin poștă.

Potrivit unui document transmis de Academia Română către inspectoratele școlare, sprijinul va fi acordat lunar, iar beneficiarii vor fi zece elevi cu rezultate deosebite. 

"Academia Română lansează cel de-al treilea apel de acordare a burselor pentru elevii performanți cu rezultate şcolare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Acordarea de burse pentru elevii studioși face parte din Programul intitulat "Academia Română în dialog cu tinerii”, care vizează susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit”, se arată în document.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Reguli stricte pentru siguranța copiilor în mașină

Conform Codului Rutier 2025, copiii sub 12 ani sau cu o...



Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel