Localități din România fără niciun copil, nicio naștere sau vreo căsătorie înregistrată în ultimii patru ani
Data publicării:
În România putem vorbi despre o iarnă demografică? Având în vedere cifrele, cu siguranță putem vorbi despre un declin demografic dacă ținem cont că tot mai multe școli se închid tocmai din lipsa copiilor. 

În România anului 2023 iată că avem locălități  fără niciun copil cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani, să nu mai vorbim despre zonele în care cu greu poți strânge 9-10 copii cu vârsta cuprinsă între 7-9 ani pentru a-i înscrie la școală. 

România are circa 30 de localități în care ponderea copiilor cu vârsta cuprinsă sub 4 ani e mai mică de 2%.

Ceru-Băcăinți, Ponor, Bătrâna și Bunila sunt cele patru localități din România fără niciun copil născut în ultimii 4 ani. 

Ceru -Băcăinți (Alba) : 10 sate în componență, zero nașteri

Potrivit  Hot News, localitatea e formată din satele Bolovănești, Bulbuc, Ceru-Băcăinți, Cucuta, Curpeni, Dumbrăvița, Fântânele, Groși, Valea Mare și Viezuri.

Potrivit ultimului recensământ  această comună nu a mai rămas decât cu 227 de locuitori, de două ori mai puțini decât acum zece ani. 

Comuna Ponor

Ponor este o comună din județul Alba, formată din satele După Deal, Geogel, Măcărești, Ponor (reședința), Valea Bucurului și Vale în Jos.

De la recensământ la recensământ numărul locuitorilor scade, iar cei mai mulți localnici sunt din grupa de vârstă 50-55 de ani. Comuna menționează existența a doar 9 copii cu vârsta 10-14 ani. La grupele de vârstă 0-4 ani și 5-9 ani nu este înregistrat niciun copil.

Bătrâna- cea mai puțin populată localitate din România

Comuna Bătrâna, județul Hunedoara, deține recordul: este comuna cu cel mai mic număr de locuitori din România: are mai puțin de 90 de locuitori, conform datelor provizorii ale recensământului din 2022 publicate de Institutul Național de Statistică (INS) și niciun copil cu vârsta de 0-4 ani ani.

Bunila, Hunedoara. Cinci sate, zero nașteri

Comuna are circa 500 de oameni.  Din raportul pe 2022 al primarului au fost reținute zero căsătorii, două decese, zero nașteri.

În general, în România, natalitatea se prăbușește. În 2022 s-a înregistrat cel mai mic număr de nou-născuți din ultimii 134 de ani.

În primul an după revoluția din 1989, în România s-au născut aproape 315.000 de copii. 32 de ani mai târziu natalitatea a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 134 de ani. În primele 11 luni ale anului trecut au fost aduși pe lume aproape 158 000 de bebeluși.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social
Tagurile articolului: copii  demografie  natalitate  romania 

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Cele mai frumoase cântecele de toamnă pentru copii

Toamna este un anotimp plin de magie, perfect pentru a...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel