Machiaje naturale pentru copii: Cum să le pregătiți acasă
Data publicării:
Machiaj natural pentru copii: o soluție ideală pentru a-i face să participe la petreceri la care sunt invitați cu recomandarea de a avea o mască desenată pe față. 

Atâta timp cât machiajul are la bază produse naturale, fără substanțe chimice, care ar putea provoca  iritații enervante, machiajul este, de asemenea, un joc distractiv de jucat în familie în timpul liber.

Pentru a evita problemele, este important:

- Asigurați-vă că produsele folosite sunt de calitate excelentă și ușor de spălat;

- Verificați întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă și orice dată de expirare;

- Testați o cantitate mică de produs pe o bucată mică de piele pentru a vă asigura că nu apar reacții alergice;

- Evitați aplicarea produsului pe ochi și gură deoarece ar putea provoca iritații oculare;

- Îndepărtați produsul dacă provoacă mâncărime și, în general, îndepărtați-l întotdeauna folosind produse delicate de demachiere.

Rețetă de machiaj natural pentru copii

Ca alternativă la produsele din comerț, poți încerca să faci machiaj pentru copiii tăi direct acasă: astfel vei fi sigur că folosești un produs sigur, fără substanțe toxice. Iată sfaturile pe care le-am găsit pe blogul Going Natural:

2. Fotografie... (pexels-kevinbidwell-2353325_71680500.jpg)

Fotografie de la Kevin Bidwell/ Pexels

BAZĂ-CREMĂ PENTRU MACHIAJ

Necesar: 27 g unt de shea, 43 g oxid de zinc, 22 g de apă

Pregătirea: După ce a topit untul de shea la bain-marie, adăugați oxidul de zinc. Dispersați 2 g de colorant în apă și apoi adăugați-l în pastă.

Dacă doriți să obțineți o bază de machiaj mai cremoasă, procedați după cum urmează:

Necesar: 1 lingură cremă hidratantă groasă, ½ lingură amidon de porumb,1 lingură de apă

Pregătirea: Puneți toate ingredientele într-un bol și adaugați și câteva picături de colorant. Amestecă totul și dacă este necesar schimbă consistența bazei adăugând apă.

COLORANȚI NATURALI

Pentru obținerea coloranților puteți folosi câteva produse naturale precum pudra de turmeric pentru galben (dar atenție la cantități pentru că ar putea păta pielea), și oxid mineral pentru albastru, roșu și verde.

Albul nu necesită o bază de machiaj: pentru a-l obține poți, de exemplu, să aplici făină (obișnuită sau chiar făină de orez precum și amidon de orez sau de porumb) cu ajutorul unei pensule pentru pudră.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel