Medalie de aur, o medalie de argint și două de bronz, la Olimpiada Internațională „Științele Pământului” – IESO 2024, din China
Data publicării:
Elevii români au obținut o medalie de aur, o medalie de argint și două de bronz, la Olimpiada Internațională „Științele Pământului” – IESO 2024, din China, anunță Ministerul Educației într-o postare pe Facebook. 

Lotul național este format din elevi de la școli de stat.

Iată elevii și rezultatele acestora: Neag Tudor Brendan, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, medalie de aurBodor Darius Andrei, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești, medalie de argintBalcu Antonia Ioana, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, medalie de bronz⁠Luchian Maria Anemona, Colegiul Național Iași, medalie de bronz

Lotul României a fost condus de Cătălina Șerban, inspector școlar de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și de Cristina Pârvu, consilier în cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Citește și „Elevii români continuă să facă performanță la olimpiadele internaționale”

Olimpiada s-a desfășurat la Universitatea Beijing:

Anul trecut, lotul de elevi olimpici români a obținut la Olimpiada Internațională Științele Pământului (OIȘP / IESO) șapte medalii de aur, argint și bronz, alături de alte premii.

Ce este IESO

„Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (IESO) este un eveniment educațional pentru elevii de liceu din întreaga lume, organizat de Organizația Internațională pentru Educație în Geoștiințe (IGEO). Scopul său este de a îmbunătăți nivelul educației în domeniul geoștiințelor la nivel mondial și de a sensibiliza publicul cu privire la științele pământului. Este una dintre cele douăsprezece olimpiade internaționale de științe. Prima ediție a IESO a avut loc în Daegu, Coreea de Sud, în 2007, iar de atunci a fost organizată anual, atrăgând în fiecare an peste 200 de elevi din peste 40 de țări și regiuni”, scrie pe site-ul organizatorilor.

Conform prezentării oficiale, „până în prezent, au fost organizate cu succes șaisprezece ediții. IESO este recunoscut la nivel mondial pentru promovarea educației în domeniul științelor pământului, creșterea interesului studenților pentru științele pământului și îmbunătățirea calității educației în domeniul științelor pământului în întreaga lume. Acesta a devenit o pârghie importantă pentru studenții care aplică la programele de științe ale Pământului în universitățile din țările dezvoltate din Europa și America”.

Vezi și „Elevii români, succes remarcabil la Olimpiada Internațională de Lingvistică din Brazilia: O medalie de aur, trei de argint și una de bronz!”

Potrivit aceleiași surse, „în ciuda rolului său unic în abordarea problemelor majore cu care se confruntă societatea umană și în realizarea dezvoltării durabile, există încă un decalaj îngrijorător între importanța Științelor Pământului și statutul acestora în școli.

Organizarea și promovarea Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului sunt benefice pentru creșterea gradului de înțelegere a publicului față de științele Pământului, pentru atragerea unui număr mai mare de studenți interesați de științele Pământului și planetare care să aleagă specializări în științele Pământului, pentru depășirea blocajului de formare a talentelor în domeniul științelor Pământului și pentru promovarea liderilor în dezvoltarea științelor Pământului”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel