Medalii de argint și două de bronz obținute de elevele românce la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete
Data publicării:
Elevele românce au obținut două medalii de argint și două de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI) 2024, organizată în Olanda.

Elevele sunt la prima lor participare la o competiție internațională, iar una dintre ele este cea mai tânără medaliată din istoria olimpiadei.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care a asigurat pregătirea elevelor pentru competiție.

„Au participat 195 de concurente din 57 de țări, dintre care 22 de pe alte continente, transformând astfel competiția într-o veritabilă olimpiadă internațională pentru fete”, potrivit SEPI.

Rezultatele obținute de cele patru eleve din echipa României sunt:

Petcu Ana-Maria, clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, București, Medalie de Argint

Pașca Ioana Mihaela, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, Medalie de Argint

Morariu Iulia-Ela, clasa a VII-a, Colegiul Național Emil Racoviță, “Hai La Olimpiada”; Cluj Napoca, Medalie de Bronz

Ipate Elisa, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, București, Medalie de Bronz.

„Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiție internațională, ca reprezentante ale echipei naționale. De remarcat este faptul că Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții, de-a lungul celor 4 ediții”, mai anunță organizația.

Astfel, România reușește menținerea pe poziția a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 aur, 7 argint și 3 bronz).

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative, conform sursei citate: Daniela Lica de la Centrul Județean de Excelență (CJEx) Prahova, Ploiești și Mihaela Cismaru de la Universitatea din Craiova

Organizația SEPI anunță că „va continua pregătirea și stimularea performanței în informatică a fetelor din România, prin organizarea în toamnă a celei de a doua ediții a Girls’ Programming Camp, o tabără de pregătire a elevelor pentru viitoarele ediții ale EGOI”.

Performanță obținută de elevi și la Olimpiada de Fizică

Elevii români au obținut patru medalii de aur și una de bronz la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPhO) 2024, desfășurată în Georgia, care se încheie vineri, 19 iulie. 

Toți cei cinci elevi care formează lotul olimpic sunt de la același liceu privat din București, după cum transmite Ministerul Educației.

„România a participat cu o echipă completă formată din 5 elevi și 2 lideri, iar rezultatele obținute de elevii români au fost de excepție, punând din nou România în vârful clasamentului internațional”, scrie instituția într-o postare pe Facebook.

Este vorba de a VIII-a ediție a Olimpiadei Europene de Fizică (EuPhO), începută pe 15 iulie la Kutaisi, Georgia. „La această ediție au participat elevi din 54 de țări, atât din țări europene, cât și din alte zone geografice ale lumii”, potrivit Edupedu.ro.

Concurenții români sunt toți elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB).

Rezultatele lor sunt următoarele:

Felix Tudose – medalie de aurAlexandru Momoiu – medalie de aurIonuț Stan – medalie de aurAndrei Dragomir – medalie de aurAlexandru Mirică – medalie de bronz

Felix Tudose a obținut și cel mai bun rezultat la proba teoretică și la proba experimentală, „fiind astfel campionul absolut al competiției”, precizează Ministerul Educației.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel