Medalii de bronz și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan
Data publicării:
Premiile au fost obținute la cea de-a 35-a ediție a competiției, care a avut loc în Astana, Kazahstan, în perioada 6-14 iulie 2024.

Ministerul Educației a anunțat pe Facebook, sâmbătă seară, 13 iulie, că elevii români din lotul național olimpic au obținut două medalii de bronz și o mențiune la Olimpiada Internațională de Biologie (IBO 2024), desfășurată în Kazahstan. Cei patru elevi sunt de la colegii naționale din Bacău, Câmpulung Moldovenesc, Târgu Jiu și Ploiești.

Echipele vor reveni acasă duminică.

Aceștia sunt elevii olimpici români:

Teodor Cârloanță, clasa a XII-a, Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, medalie de bronzIoana-Noemi Munteanu, clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, medalie de bronzIonuț Dumitru Adrian Găvănescu, clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, mențiuneMihai Manta, clasa a XII-a, „Colegiul Național „I. L. Caragiale”, Ploiești, diplomă de participare.

„Pregătirea lotului pentru nivelul înalt al competiției a inclus sesiuni intensive de studiu teoretic, lucrări practice și simulări de examene, sub îndrumarea cadrelor didactice de la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a Ministerului Educației”, mai scrie în postarea Ministerului, potrivit Edupedu.ro.

Potrivit organizatorilor, „proba teoretică de la IBO constă din două părți, fiecare dintre acestea având 50 de întrebări. Fiecare întrebare conține patru afirmații, fiecare dintre acestea trebuind să fie considerată adevărată sau falsă”.

Subiecte ale examenelor practice sunt biologia moleculară, biochimia, bioinformatica și anatomia și fiziologia animalelor, conform ibo2024.kz.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele de fetiță care este plin de eleganță și mister

Dacă urmează să ai o fetiță, iată ce semnificație are...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict” / FOTO: freepik.com @bristekjegor

Cum să crești un copil independent: Stilul de parenting care susține autonomia. Expert: „Privește în viitor și imaginează-ți adultul care își spală singur rufele sau care a rezolvat un conflict”

pixel