Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
Elevii români au câștigat șase medalii și trei mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Engleză – IELO 2024 din Constanța, inițiată de România anul trecut, potrivit rezultatelor anunțate de organizatori live sâmbătă la prânz.
La competiție au fost circa 200 de elevi din 15 țări, veniți la Constanța de pe 1 septembrie. Este vorba de România, Germania, Luxemburg, Spania, Portugalia, Armenia, Letonia, Macedonia de Nord, Turcia, Bulgaria, Grecia, Bosnia, Georgia, Moldova și Slovacia.
Ministerul Educației nu a anunțat nimic despre organizarea competiției inițiate de țara noastră în 2023, de acum o lună de când Edupedu.ro a semnalat că urmează să organizăm această olimpiadă de rang internațional și până la festivitatea de închidere, sau despre performanța elevilor oficializată sâmbătă la ceremonia din Constanța, potrivit monitorizării Edupedu.ro.
Iată elevii români și rezultatele lor:Maria Avram – medalie de argint – nivel B1Leonard Nicola Gâțoi – medalie de aur – nivel B2Raisa Mădălina Coman – mențiune de onoare – nivel B2Ionuț Moldovan – medalie de argint – nivel C1Victor Căciulan – medalie de bronz – nivel C1Andrei Hemiuc – mențiune de onoare – nivel C1Maria Saioc – mențiune de onoare – nivel C1
La nivelul C1, câștigătoarea aurului a fost o elevă din Letonia.
Medalii și la categoria pe echipe
România a mai obținut o medalie de aur la nivel B2 la secțiunea proiecte (pe echipe) și una de bronz la nivel C1 – tot secțiunea de proiecte.
La nivelul B1, țările premiate la proba de proiect au fost, în ordine, Macedonia, Georgia și Luxemburg, ultima echipă nefiind prezentă sâmbătă la premiere deoarece plecase de vineri.
La nivelul B2, premiate au fost, în ordine, România, Portugalia și o echipă din Republica Moldova. Mențiuni de onoare au primit Armenia, echipa oficială a Republicii Moldova, Bulgaria, echipa „Prometeu” din Republica Moldova și Georgia.
La nivelul C1, echipa câștigătoare a fost Letonia, urmată de Bulgaria, România și, cu mențiuni de onoare, Bosnia și Herțegovina și Turcia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Utilizarea TikTok-ului este...
Decizia de a trimite un copil...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...
Amigdalele palatine sunt structuri de țesut limfatic...
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...