Mihai Găinușă, despre tinerii din zilele noastre: „Dacă nu ai copilul AȘA, ești fericit!”
Data actualizării:
Data publicării:
Cunoscutul realizator și prezentator român de radio și televiziune, Mihai Găinușă, a fost invitat în cadrul unui podcast, unde a vorbit despre conceptul de familie fericită în zilele noastre.

Prezentatorul a fost invitat în cadrul podcastului „Celebru și Părinte” moderat de Marius Gheorghiu. Prezentatorul a oferit o definiție dură la ceea ce înseamnă o familie fericită.

Citește și „Principalele două motive pentru care copiii ajung să apeleze la droguri, potrivit unui sondaj”

„Familia fericită e aia care nu are un copil drogat în școală. Asta este o familie fericită în România. Sunt familii care au puțin și sunt fericiți.

Sunt familii unde faptul că au copiii sănătoși sunt fericiți.

Și mi se pare absolut normal. Dacă ai copilul sănătos, familia este fericită. Dacă copilul învață bine și nu este luat de anturaj negativ este o familie fericită.

Chiar dacă nu are bicicletă cutare sau nu are tricou cu nu știu ce, nu are telefon de ultimă generație, oamenii ăia sunt fericiți.

Chiar dacă nu-și dau seama. Sunt fericiți. Sunt cazuri unde nefericirea se vede cu ochiul liber și se vede și la oamenii bogați nefericirea”, a spus Mihai Găinușă la podcastul „Celebru și Părinte”.

Din păcate, consumul de droguri în perioada adolescenței este în creștere, iar efectele consumului, chiar ocazional, de substanțe psihoactive sunt extrem de nocive pentru tineri.

Vezi și „Cât de periculos este online-ul cu privire la traficul de persoane? Comisar-șef de poliție Alexandru Leuțu: „În spatele unui profil de Facebook se poate ascunde o persoană care ne poate face rău”

Consumul de droguri în timpul adolescenței cauzează daune grave organismului tânărului încă neformat complet și poate duce rapid la dezvoltarea dependenței de droguri.

Care sunt motivele

Există multe motive pentru care adolescenții apelează la droguri: s-a dovedit că dependența de droguri este legată de un factor genetic care evidențiază o predispoziție la consumul de droguri, dar și condițiile sociale ale tinerilor sunt semnificative. 

Recent, se afla că cel mai tânăr consumator român de droguri este un copil de doar opt ani.

Cel mai recent raport al Agenției Naționale Antidrog arată o creștere constantă a consumului de droguri, începând cu anul 2007.

Până în 2019, a crescut de zece ori numărul consumatorilor din populația cu vârste între 15 și 64 de ani, populația generală. Cifrele arată că peste un milion de români au încercat măcar o dată o substanță interzisă.

Citește și „Principalele cauze care duc la consumul de droguri în cazul copiilor, potrivit unui sondaj al Federației Naționale a Părinților”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Foto: Freepik @proostoleh

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

pixel