Ministrul Daniel David spune cât timp ar trebui alocat temelor pentru acasă: „Nu încărcați mai mult decât este cazul copiii”
Data publicării:
Ministrul Educației, Daniel David, a oferit recent câteva clarificări despre durata ideală a temelor pentru acasă, adaptată fiecărui nivel de studiu. 

Într-o postare pe Facebook, ministrul a reamintit că există deja reglementări clare privind timpul zilnic recomandat pentru realizarea temelor.

Astfel, pentru elevii din învățământul primar, temele nu ar trebui să dureze mai mult de o oră pe zi. În cazul celor din ciclul gimnazial și liceal, durata se poate extinde până la două ore.

„Există reglementări, sunt reglementări mai vechi.

Temele nu ar trebui, la nivelul învăţământului primar, să depăşească o oră pe zi, două ore la gimnaziu şi învăţământul liceal.

De aceea îi încurajez pe profesori să se coordoneze între ei şi pe diriginţi să aibă grijă de această coordonare pentru a nu încărca mai mult decât este cazul copiii”, a scris Daniel David pe pagina de Facebook.

Curriculum-ul actual, prea încărcat. Se pregătesc schimbări

Ministrul a subliniat din nou că programa școlară este excesiv de aglomerată și că va fi nevoie de o reformă care să o aducă mai aproape de standardele europene.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Adda a răbufnit pe TikTok: „Cine a făcut, mă, manualele de clasa a II-a? Nu mai pot!” Părinții confirmă: „Ceva de speriat! Zici că o fac intenționat să-i îndobitocească”

Profesoara Claudia Chiru atrage atenția: „Asta e greșeala foarte mare pe care o fac părinții înainte să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare!” / VIDEO

Prof. Claudia Chiru: „Eu nu înțeleg de unde întrebarea: «face învățătoarea prea mult, face prea puțin?» E un cerc vicios care se alimentează” / VIDEO

Ce e NEVOIE să facă învățătorii cu copiii în clasa pregătitoare? Prof. Claudia Chiru: „E musai asta! Toate au o ordine. Să NU ne mai grăbim!” / VIDEO

pixel