Ministrul Educației Daniel David, despre analfabetism: „Este un procent îngrijorător”
Data publicării:
Ministrul Educației Daniel David a tras un semnal de alarmă asupra unei realități îngrijorătoare din societatea românească: un procent semnificativ de peste 40% din populație avea deficiențe grave în ceea ce privește alfabetizarea științifică și educațională.

În lucrarea sa „Psihologia românilor”, Daniel David David a subliniat o problematică legată de zonele de religiozitate, unde superstițiile încă predominau, și a evidențiat pericolele la care sunt expuși cei care nu beneficiază de o educație solidă.

„În 2015, când am scris lucrarea ”Psihologia românilor”, am observat că un procent îngrijorător de populație, peste 40%, atenție nu 4%, peste 40%, avea o problemă cu alfabetizarea științifică, alfabetizarea educațională, zona de religiozitate era plină de superstiții și cu îngrijorare am ieșit în spațiul public vorbind despre aceste lucruri pe care foarte puțini au vrut să le asculte atunci (…)

Oameni cu acest profil au intrat în spațiul public. Critica nu o îndrept spre acești oameni, o îndrept spre sistemul de educație, o îndrept spre știință, o îndrept în zonele care au creat contextul și au abandonat acești oameni care treptat au devenit prizonieri unor abordări de pseudo-știință, pseudo-religie și superstiții.

Este responsabilitatea noastră să înțelegem aceste lucruri, să-i recuperăm și să-i aducem într-o zonă a educației și a științei” a declarat rectorul Daniel David, potrivit Edupedu.ro.

Analfabetismul în România, o problemă serioasă!

Analfabetismul funcțional în România este o problemă gravă, care nu se rezumă doar la faptul că mulți elevi nu știu să citească sau să scrie corect, ci la incapacitatea de a aplica ceea ce învață în viața de zi cu zi.

Testele PISA sunt un bun exemplu în acest sens. Ele măsoară nu doar cât de multe lucruri știm, ci mai ales cum putem să le aplicăm atunci când trebuie.

În România, însă, școlile nu reușesc întotdeauna să formeze tineri care să știe să folosească cunoștințele în contexte reale.

Citește și Suntem campioni la ineficiență și neștiință. Prof. Cornelia Popa Stavri: „Cel mai ușor ar fi să dăm vina pe profesori” / VIDEO

De exemplu, elevii învață la matematică, fizică sau chimie, dar rar se face conexiunea între aceste domenii sau aplicarea lor într-o situație concretă. Totul se învață separat, fără a înțelege cum se leagă între ele, iar asta face ca învățarea să pară inutilă pentru mulți.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel