Ministrul Educației Daniel David vrea o reformă a olimpiadelor: „Probabil va trebui să regândim toate olimpiadele, astfel încât să reflecte excelența”
Data publicării:
Ministrul Educației, Daniel David, a declarat că este necesară o regândire a olimpiadelor școlare pentru a reflecta cu adevărat excelența.

El a subliniat că atunci când olimpiadele devin competiții de masă, își pierd scopul inițial de a promova performanța autentică. Această afirmație a fost făcută în cadrul unei conferințe educaționale la Târgu Jiu, ca răspuns la o întrebare adresată de o elevă privind echitatea în evaluarea la olimpiadele de limbi străine.

Ministrul a recunoscut că există probleme de echitate în actualul sistem de evaluare, menționând că elevii care au locuit în țări francofone sau sunt vorbitori nativi de franceză pot avea un avantaj în competițiile de limbi străine față de cei care învață limba doar în școală.

Citește și „Școlile devin mai sigure prin monitorizare!” Ministrul Daniel David anunță că a publicat în Monitorul Oficial ordinul: Ce prevede și de ce este nevoie de acordul părinților

Oficialul a promis că va transmite această preocupare celor responsabili de organizarea olimpiadelor.

În ceea ce privește olimpiadele pentru clasele primare, Daniel David a reiterat că Ministerul Educației nu le mai organizează la nivel național, dar școlile au libertatea de a organiza concursuri locale sau regionale, cu acordul părinților.

Această decizie are ca scop evitarea presiunii inutile asupra copiilor mici și prevenirea dezvoltării premature a unei industrii a meditațiilor.

Ministrul a subliniat că este esențial ca olimpiadele să fie revizuite pentru a se asigura că promovează cu adevărat excelența și nu devin simple instrumente pentru obținerea de burse sau locuri la universitate.

Citește și Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

El a menționat că în prezent sunt organizate aproximativ 500 de olimpiade de către Minister, dar este important ca acestea să fie adaptate pentru a reflecta mai bine scopul lor inițial.

„O să o trimit spre cei care se ocupă de astfel de lucruri. Ce mi-ai spus mi se pare normal ca un elev care învață limba franceză ca limba a doua să nu fie tratat totuși la proba orală ca unul care este nativ sau care a trăit în aceste țări și s-a născut și vorbește limba altfel. (...) probabil va trebui să regândim toate olimpiadele, astfel încât să reflecte excelența”, a precizat Ministrul Educației Daniel David.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Comper Matematică 2025. Prof. Claudia Chiru: „Subiectele au fost cât pentru două săptămâni de lucru. De ce așa? Ce învățător/profesor a gândit astfel?” / VIDEO

„Cea mai periculoasă” expresie în relația părinte - copil! Expert parenting: „Am studiat reacțiile a peste 200 de copii și am observat cum aceste două cuvinte provoacă efecte dezastruoase”

O învățătoare trage un semnal de alarmă: „Unii părinți ignoră complet igiena copiilor! Nu le spală părul, nu le taie unghiile, iar cutiile de pachețel sunt murdare”

Ai grijă dacă al tău copil spune aceste propoziții! Un psiholog celebru face o analiză a acestor „strigăte mute de ajutor emoțional”

pixel