Mititeii „Dubai”, vedetele grătarelor de 1 Mai. Combinația inedită cu fistic și muștar face senzație online
Data actualizării:
Data publicării:
1 Mai nu mai înseamnă doar grătare și mici clasici, ci devine tot mai mult un prilej de reinventare culinară. Anul acesta, trendul „Dubai” revine în forță, aducând cu el combinații îndrăznețe care transformă mititeii tradiționali în adevărate delicii moderne. 

De la arome orientale, fistic crocant sau sosuri exotice, până la deserturi care seamănă perfect cu micii de pe grătar, românii nu mai gătesc doar, ci experimentează.

Citește și Ce semnifică, de fapt, Ziua Muncii, marcată pe 1 Mai

Trendul „Dubai” revine spectaculos de 1 Mai, iar mititeii clasici au fost și ei reinventați. De la variante cu fistic sau sos sweet chilli, până la deserturi care imită forma micilor, românii dau frâu liber creativității culinare.

Practic, este reţeta celebrei ciocolatei Dubai din care lipseşte cataiful şi ciocolata. Dar nimic nu este bătut în cuie. Putem încerca deopotrivă mici cu brânză, bacon sau chiar jumări, imaginaţie să avem.

„Era trendul pe reţelele de socializare cu ciocolată Dubai, cu cafea Dubai, cu orice Dubai şi atunci am zis hai să facem şi noi mic Dubai. Am crestat micul, punem fisticul în interior, sigilăm frumos micul, după care îl punem pe grătar 10,12 minuţele şi îi facem şi infuzie de cremă de fistic la final.

Majoritatea chiar au fost uimţi de combinaţia asta între fistic sărat, mic sărat, muştar dulce", a precizat Cosmin Bujdei, proprietarul unui restaurant cu mici, potrivit Observatornews.

Unul dintre cele mai gustoase moduri de a savura micii rămâne clasicul cu mujdei de usturoi, dar pentru cei care vor să experimenteze arome noi, sosurile dulci-picante, cum ar fi sweet chilli, adaugă o notă exotică surprinzătoare.

Iar vegetarienii nu sunt deloc uitați: în 2025, rețetele pe bază de soia, fasole sau ciuperci câștigă tot mai mult teren. Chiar și celebrul „mic Dubai” are o variantă vegană – cu fistic înlocuit de nuci.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

Ce semnifică, de fapt, Ziua Muncii, marcată pe 1 Mai

Pe 1 mai, milioane de oameni din întreaga lume...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

pixel