Modalități de a scoate copiii afară mai des: Este SECRETUL pentru a crește un copil de succes
Data publicării:
Este o pledoarie comună a părintelui modern: Lăsați telefoanele și ieșiți afară!

Cercetările arată că petrecerea mai mult timp în natură poate avea numeroase beneficii pentru sănătatea mentală și fizică a copiilor, de la reducerea anxietății și îmbunătățirea concentrării și memoriei până la stimularea creativității și gestionarea simptomelor tulburărilor de comportament, precum ADHD.

Citește și „Dezvoltarea abilităților sociale la copii: Cum să-i ajuți să devină mai încrezători și să lege prietenii”

Sursa foto: freepik.com@freepik

Dar nu tot timpul petrecut în fața ecranului este rău. De fapt, secretul încurajării conexiunii copilului dumneavoastră cu natura s-ar putea afla în spatele unui ecran, spune Nadina Galle, inginer ecolog și autor al cărții „The Nature of Our Cities”.

„În același mod în care ai putea folosi o aplicație de întâlniri pentru a cunoaște pe cineva, folosești tehnologia pentru a putea facilita acea primă interacțiune”, spune Galle pentru CNBC Make It.

Dar, cu puțin noroc, dacă relația progresează, se trece la viața reală - ieșind mai mult în natură și, sperăm, crescând acel apetit pentru mai mult.”

Deoarece oamenii de știință cred că oamenii au o dorință înnăscută de a comunica cu natura, părinții ar trebui doar să introducă acea scânteie pentru a-și face copiii interesați să petreacă mai mult timp în aer liber, spune Galle.

Făcând acest lucru, îi puteți pregăti să fie mai fericiți și să aibă mai mult succes pe termen lung.

Vezi și „Obiceiuri pe care să le introduci în rutina zilnică a copilului tău și care vor face ca întoarcerea la școală să fie „floare la ureche”

Acest lucru ar putea însemna utilizarea unei aplicații pentru a identifica milioane de tipuri de plante și animale din natură sau a unui joc de realitate augmentată care îi trimite pe copii în misiuni educative prin parcurile locale.

Iată trei dintre cele mai bune recomandări ale lui Galle, toate disponibile pentru descărcare gratuită pe iOS și Android

Sursa foto: freepik.com@sanjuphotography

iNaturalist

Aplicația iNaturalist este un instrument util pentru împărtășirea și obținerea de informații despre plantele și animalele care populează zona dvs. locală, spune Galle.

Aplicația este condusă de o organizație non-profit, iar luna trecută, oameni din sute de orașe din întreaga lume au participat la provocarea City Nature Challenge - înregistrând și împărtășind cât mai multe plante, animale și alte organisme urbane pe parcursul a patru zile.

Provocarea anuală este un exemplu excelent de moduri în care copiii pot utiliza instrumentele digitale „înainte, în timpul și după” ieșirea afară pentru a-și spori legătura cu natura, spune Galle.

Înainte, ați putea întreba: „Care sunt zonele naturale protejate din comunitatea mea și din împrejurimi pe care le-aș putea vizita în cele patru zile?”, spune ea. „În timpul programului, ești la fața locului.

Utilizați aplicația iNaturalist pentru a fotografia, identifica și apoi încărca aceste descoperiri. În perioada de după, s-ar putea să faci o mulțime de cercetări și să încerci să identifici ce ai făcut și să vezi cum a punctat orașul tău.”

„Agents of Discovery”

„Agents of Discovery” este un joc de realitate augmentată care vă transformă copilul într-un «agent top-secret, dedicat rezolvării misterelor despre știință, cultură, tehnologie, istorie, natură și multe altele».

La fel cum „Pokemon Go” a inspirat milioane de jucători să iasă afară și să urmărească personaje fictive, „Agents of Discovery” îi trimite pe copii la „provocări declanșate geografic care sunt complet locale ... cum ar fi o vânătoare de comori, încercând să găsească acest tip de pasăre despre care se știe că se află în zona [dumneavoastră]”, spune Galle.

Ideea nu este de a încuraja copiii să alerge prin parcuri cu ecranele în față, notează ea: Mai degrabă, este „o modalitate ușoară și educativă de a-i scoate pe copii afară, de a-i implica în mediul înconjurător și de a-i învăța ceva”.

EarthSnap

Sursa foto: freepik.com@freepik

Această aplicație de identificare a naturii utilizează camera foto a unui smartphone sau a unei tablete pentru a identifica peste două milioane de plante, animale, insecte și alte aspecte diferite ale naturii. Instrumente precum EarthSnap sunt utile pentru a stimula interesul copiilor pentru natură, mai ales dacă nu sunteți o persoană expertă în activități în aer liber, spune Galle.

Folosiți-l pentru a menține conversația atunci când vă întoarceți în casă, recomandă ea: „După ce identificați specia respectivă ... spuneți: „Când ajungem acasă, hai să mai citim despre asta. Să căutăm mai multe fotografii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

pixel