Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog
Data publicării:
Cum să reacționezi când un copil își dorește ceva cu tot dinadinsul? Ar trebui părinții să cedeze sau să reziste? Psihologul Martha Deiros Collado are răspunsul.

Fie că se află într-un magazin, într-un restaurant sau chiar acasă, toți părinții se confruntă frecvent cu dorințele copiilor lor, care, uneori, pot duce la furie.

Dar cum ar trebui să reacționăm atunci când un copil își dorește un lucru anume?

Ar trebui să cedăm sau să ne împotrivim?

Psihologul Martha Deiros Collado, urmată de aproape 270.000 de oameni pe Instagram, analizează această problemă într-o postare citată de parents.fr.

Citește și Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

„Pentru cei mici, dorințele și nevoile sunt același lucru”

„Pentru cei mici, dorințele și nevoile sunt același lucru. Ei nu fac diferența între a avea nevoie de o băutură pentru că le este sete și a-și dori o jucărie sau o ceașcă roz.

Copilul tău are nevoie de tine pentru a-l ghida în prioritizarea dorințelor sale și pentru a învăța să tolereze frustrarea, astfel încât să poată amâna satisfacția. Asta înseamnă că nu trebuie să-i îndeplinești dorințele de fiecare dată. A spune `nu` este sănătos”, explică specialistul.

De asemenea, psihologul subliniază că dorințele copiilor nu sunt capricii, iar părinții trebuie să-i ajute să se simtă înțeleși și apreciați.

„Exprimarea adecvată a dorințelor este un semn sănătos de autoafirmare”, adaugă ea.

„Vreau această jucărie”: ce să spun?

În aceeași postare, Martha Deiros Collado oferă și un răspuns pentru părinții care se confruntă cu un copil care își dorește cu ardoare un obiect, cum ar fi o jucărie.

Psihologul recomandă un răspuns empatic, dar ferm: „Ce frumos! Ce îți place la aceasta? Mulțumesc că mi-ai spus că îți dorești acest lucru. Nu o putem cumpăra astăzi, dar voi face o fotografie ca să-mi amintesc că îți place.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Profesorii săraci din această țară, respinși de către părinți pentru că reprezintă un „risc” pentru viitorul copiilor lor: „Nu poate nici măcar să-și asigure propriile nevoi!”

11 comportamente „ciudate” care îi îngrijorează pe părinți și care, de fapt, indică faptul că un copil va avea succes în viață!

„De unde știu eu dacă educatoarea sau învățătoarea îi face mai mult rău decât bine copilului?” Oana Moraru dezvăluie indicatorul: „Cel mai ușor îți dai seama așa”

Obiceiuri care îl pot face pe copil mai puțin inteligent, conform studiilor Harvard și Stanford

pixel