„Motivul enervant pentru care educatoarea are o problemă cu pachețelul fetiței mele. Nu pentru că este nesănătos!” Revolta unei mame pe rețelele sociale
Data publicării:
O mamă a fost surprinsă să primească un „bilet enervant” de la educatoarea fiicei sale, după ce a trimis-o la grădiniță cu „o cutie de prânz echilibrată și sănătoasă” .

Fetița abia începuse să meargă la grădiniță și „deja se confruntă cu drama prânzului”. Instituția din Marea Britanie a impus reguli stricte, cerând ca toate alimentele preambalate să rămână în ambalajul original, pentru ca profesorii să poată citi ingredientele și să se asigure că nu conțin alergeni.

Ba mai mult, alimentele care „pot conține nuci” au fost interzise complet, potrivit dailymail.co.uk.

„Eu cumpăr totul în cantități mari și apoi le depozitez în cutii mai mici pentru că este mult mai convenabil. Să nu mai spun că este și mai ecologic”, a explicat mama într-o postare pe Facebook.

„Înțeleg că există copii cu alergii, dar chiar nu cred că ar trebui să-mi ajustez lista de cumpărături pentru a satisface nevoile alimentare ale altcuiva. Până acum, tot ce am scos din dulap are o etichetă cu «poate conține nuci»”, a mai scris mama revoltată.

Ea și-a exprimat confuzia și frustrarea cu privire la modul de rezolvare a situației și a fost deranjată de faptul că alergia unui alt copil putea afecta viața ei.

„Ar trebui ca educatorii și școlile să se concentreze pe altceva”

Mama a postat o fotografie cu pachețelul fiicei sale și a arătat că niciunul dintre alimente nu era cu alergeni clari enumerați.

SURSA FOTO: captură dailymail.co.uk

Mulți au simțit același lucru și au criticat decizia grădiniței.

„Ar trebui ca educatorii și școlile să se concentreze pe altceva în afară de cutiile de prânz. Trebuie să le pese doar dacă copilul ia sau nu prânzul”, a spus un părinte.

„Ar trebui să îi învățați pe copii să se spele pe mâini, să fie conștienți de alergiile lor și să știe ce alimente să evite”, a scris un alt părinte.

„În lumea reală, nu vom avea pe cineva care să ne gestioneze alergiile sau să ne protejeze de ele la locul de muncă. Responsabilitatea este a noastră”, a adăugat altul.

„Înțelegem precauția cu nucile, dar să interzici alimentele care 'pot conține' este exagerat. Dacă familia respectivă merge la un restaurant, nu vor întreba fiecare client dacă pot sau nu să servească nuci din cauza alergiei copilului lor”, a argumentat un alt părinte.

„Sau să spunem așa: 'Vă rugăm să nu aduceți gustări care pot conține nuci în parc, deoarece copilul meu ar putea atinge locul de joacă pe care copilul dvs. vrea să se urce, dar acum nu poate pentru că a fost atins de el'”.

Un părinte a remarcă că astfel de cereri drastice au devenit o realitate obișnuită.

„Îmi amintesc că un prieten mi-a spus: clasa fiului său a fost sfătuită să se asigure că nu consumă alimente alergene cu 12 ore înainte de a veni la școală. Așa că familiile celor 40 de copii s-au confruntat cu această provocare atât acasă, cât și la școală”, a dezvăluit unul dintre părinți.

„Nu pot să-mi imaginez cât de stresant și înfricoșător este pentru un copil să se confrunte cu alergii”

Însă, alți părinți au subliniat importanța de a fi atenți la copiii cu alergii.

„Dacă fiul meu are un coleg de clasă alergic la nuci, nicio nucă sau urmă de nucă nu va ajunge niciodată la școală cu fiul meu”, a explicat o mamă.

Un alt părinte a adăugat: „Nu pot să-mi imaginez cât de stresant și înfricoșător este pentru un copil să se confrunte cu alergii severe. Înțeleg că poate fi frustrant pentru părinți să treacă prin etichetele alimentelor, dar vă rog să înțelegeți că acești copii și familiile lor care se confruntă cu aceste alergii nu încearcă să vă complice viața.

Din păcate, mulți dintre noi avem alergii care nu trebuie luate în glumă, deoarece pot avea consecințe grave. Este evident că lucrurile devin mai ușoare pe măsură ce copiii cresc, dar în special când sunt mici, nu înțeleg gravitatea situației”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel