„Ne jigniți în halul asta?” Două educatoare românce s-au plâns de cadourile primite de Crăciun de la părinți: „Atât merităm noi după trei luni de muncă?”
Data actualizării:
Data publicării:
În perioada sărbătorilor, cadourile pentru educatori și profesori pot aduce bucurie, dar uneori și surprize neplăcute, după cum demonstrează un recent incident în Constanța.

Potrivit informațiilor obținute de la FocusPress, părinții unei creșe din Constanța au decis să strângă bani pentru a oferi cadouri educatoarelor, în semn de recunoștință pentru munca depusă. Cu toate acestea, gestul lor s-a transformat într-o situație neașteptată atunci când au oferit pachetele cu surprize.

Două educatoare s-au simțit jignite de alegerile părinților și au luat o decizie radicală. Un părinte a relatat pe grupul de WhatsApp dedicat acestui moment că „m-au chemat doamnele educatoare în clasă și mi-au înapoiat cadourile. Doamna N… mi-a spus: «Noi nu suntem nespălate ca să ne dați gel de duș. Atât merităm noi după trei luni de muncă? Să ne jigniți în halul asta?» Am rămas fără cuvinte”.

Această situație tensionată a generat o discuție în rândul părinților, unul dintre ei propunând să nu mai cumpere cadouri pentru educatoare până la sfârșitul anului școlar, în încercarea de a evita astfel de neînțelegeri.

Citește și Punem bani pentru cadourile profesorilor? Claudia Chiru, mesaj tranșant: „Doar 3 lucruri poți oferi! Treaba cadrelor didactice este alta, nu să primească daruri!” / VIDEO

„Noi nu facem actul educațional pentru a fi remunerați prin cadouri”

Cazul tensionat de la creșa din Constanța, în care două educatoare au refuzat cadourile oferite de părinți, a ajuns până la urechile Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Într-o reacție fermă, inspectorul principal a subliniat că dascălii, fie că sunt educatori sau profesori, nu ar trebui „premiați” de părinți pentru îndeplinirea sarcinilor lor, considerând că aceasta este responsabilitatea pentru care sunt plătiți.

„Este foarte bine că nu au primit cadourile, este de apreciat. Noi nu facem actul educațional pentru a fi remunerați prin cadouri. Rugămintea mea este că părinții să nu mai ofere cadouri. Pentru ce? Și intenția de a da este una greșită”, a subliniat Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, într-un interviu acordat sursei citate.

Inspectorul a evidențiat că refuzul cadourilor este de apreciat și a încurajat părinții să înțeleagă că actul educațional nu ar trebui să fie motivat de recompense materiale. Desigur, recunoașterea și aprecierea sunt binevenite, dar sub forma unor gesturi non-materiale care să evidențieze respectul și mulțumirea.

„Că motivul refuzului doamnelor este legat de alte aspecte, da. Dar eu rețin că le-au refuzat (cadourile – n.red.), iar părinții să învețe să nu mai ofere”, a adăugat Sorin Mihai. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi / FOTO: freepik.com @EyeEm

10 tehnici de parenting tradițional pe care generația modernă ar trebui să le redescopere: Lecții valoroase din trecut pentru părinți de astăzi

STUDIU Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun / FOTO: freepik.com@ gpointstudio

STUDIU: Aceasta este vârsta la care copiii încetează să mai creadă în Moș Crăciun

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri / FOTO: freepik.com@ bearfotos

Când încep bebelușii să recunoască fețele și să-și amintească lucruri?

pixel