Peste 700.000 de români își celebrează onomastica în ziua de Crăciun: Crăciunică și Crăciunel se regăsesc printre cei sărbătoriți pe 25 decembrie
O nouă cercetare surprinzătoare a sugerat că nivelul de educație al bunicilor tăi influențează cât de repede îmbătrânești, sănătatea unei persoane fiind intrinsec legată de calea de studiu.
A crește un copil presupune multă implicare, totul în speranța de a-l ajuta să devină un adult fericit și sănătos.
Părinții se asigură că îi învață pe copii inteligența emoțională, îi implică în exerciții ușoare și prietenoase copiilor și le cumpără jucării care le susțin sănătatea mintală și bunăstarea.
Sursa foto: freepik.com@user12688291
Dar, noi cercetări au descoperit că există un element incontrolabil care va afecta sănătatea copilului pe măsură ce crește.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Drexel, Universitatea din California și Universitatea din Carolina de Nord, dacă bunicul cuiva a mers sau nu la universitate va afecta inevitabil perioada de îmbătrânire.
Este surprinzător, nu-i așa?
Dar cercetarea, publicată recent în revista Social Science and Medicine, a colectat date despre educația bunicilor și apoi a comparat-o cu datele de sănătate de la nepoții lor.
Ei au descoperit că acei copii care aveau cel puțin un bunic care a urmat studii superioare aveau o vârstă „reală” semnificativ mai mică, care este vârsta dată cuiva în funcție de sănătatea celulelor lor.
Sursa foto: freepik.com@freepik
În termeni simpli, nepoții bunicilor cu studii universitare au prezentat o îmbătrânire biologică mai lentă, spun cercetătorii, corpurile și celulele lor fiind mai mici decât vârsta lor reală.
De fapt, are mult sens, chiar dacă descoperirile sugerează ceva surprinzător și ieșit din comun.
Autorul principal al cercetării, Agus Surachman, Ph.D., profesor asistent la Dornsife School of Public Health, a explicat:
„Comunitatea de cercetare a stabilit o legătură între modul în care factorii sociali, factorii socioeconomici și adversitatea copilăriei pot contribui la traiectorii de sănătate. "
„Știm din studiile pe animale că sănătatea se transmite de-a lungul mai multor generații, de la bunici la nepoți. Dar acum avem date solide umane care arată că nu numai factorii socio-economici ai părinților joacă un rol în sănătatea copiilor lor, dar această influență are loc în trecut. generație suplimentară.”
Sursa foto: freepik.com@fledermausstudio
Practic, bunicii cu studii universitare tind să creeze gospodării cu venituri mai mari decât cei care nu au obținut o diplomă, munca lor creând un mediu mai ușor, mai puțin dificil din punct de vedere economic, în care copiii și nepoții lor să prospere.
Nepoții au apoi un acces mai bun la asistență medicală, se confruntă cu mai puțin stres și își supun trupurile prin experiențe mai puțin traumatice, oferindu-le o vârstă „adevărată” mai tânără.
„Această înțelegere a naturii intergeneraționale a transmiterii avantajelor sociale și a sănătății ar trebui să ne facă să ne regândim valorile.
Aș dori să văd mai multe resurse investite în educație și sănătate, un factor care modelează sănătatea urmașilor chiar înainte de a ne naște.” a concluzionat Surachman, potrivit Goodto.com.
S-a dezvăluit recent că 74% din bunici oferă în prezent sprijin financiar nepoților lor, în timp ce copiii care au o relație bună cu bunicii au mai puține probleme comportamentale și emoționale, potrivit unei noi cercetări.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...
Nu există nicio modalitate mai...
Cristina este un nume care...