Noi reguli de acordare a burselor pentru mamele minore
Data publicării:
Mamele minore care frecventează școala primesc bursă în valoare de 700 de lei pe toată perioada școlii, până termină învățământul obligatoriu, adică clasa a XII-a, chiar dacă beneficiarele împlinesc 18 ani între timp. 

Prevederea apare în metodologia privind acordarea burselor pentru anul școlar 2024-2025, publicată în Monitorul Oficial, luni, 15 iulie.

Bursa pentru mame minore, în valoare de 700 de lei pe lună se acordă până când termină învățământul obligatoriu, chiar dacă elevele împlinesc 18 ani între timp, potrivit metodologiei pentru anul școlar 2024-2025.

Bursa pentru mame minore a fost introdusă în anul școlar actual 2023-2024 prin noua lege a Educației și este în valoare de 700 de lei/lună. Se acordă pentru „susținerea participării la educație, a prevenirii abandonului și a nereușitei școlare”, potrivit Edupedu.ro.

În noua metodologie pentru anul școlar 2024-2025 apare o nouă prevedere:

Art.1 6 – alin. 8 Bursa pentru mamele minore se acordă până la finalul cursurilor învățământului obligatoriu, chiar dacă beneficiarele împlinesc 18 ani între timp.

Bursa pentru mamele minore se poate cumula cu toate tipurile de burse.

România rămâne țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană, în 2021. Numărul mamelor sub 14 ani este în creștere. În 2021, România avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană: 8024, arată datele INS. Numărul este ușor în scădere față de anul precedent analizat, 2020, când erau 8.276 de mame minore, însă chiar și așa țara noastră rămâne prima țară cu cele mai multe mame minore, sub 18 ani. De asemenea, suntem țara cu cea mai tânără bunică. 

Citește și Îngrijorător! Suntem țara cu cea mai tânără bunică: „Este cutremurător”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Sfaturi prețioase pentru un an școlar productiv

Școala a început de curând, astfel că este esențial să...

Medalii de excelență obținute de elevii români

Noi performanțe obținute de elevii români la olimpiade


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Foto: Freepik@freepik

Testul prăjiturii: Cum să-ți înveți copilul să reușească în viață, după metoda Standford

pixel