Noi reguli de acordare a burselor pentru mamele minore
Data publicării:
Mamele minore care frecventează școala primesc bursă în valoare de 700 de lei pe toată perioada școlii, până termină învățământul obligatoriu, adică clasa a XII-a, chiar dacă beneficiarele împlinesc 18 ani între timp. 

Prevederea apare în metodologia privind acordarea burselor pentru anul școlar 2024-2025, publicată în Monitorul Oficial, luni, 15 iulie.

Bursa pentru mame minore, în valoare de 700 de lei pe lună se acordă până când termină învățământul obligatoriu, chiar dacă elevele împlinesc 18 ani între timp, potrivit metodologiei pentru anul școlar 2024-2025.

Bursa pentru mame minore a fost introdusă în anul școlar actual 2023-2024 prin noua lege a Educației și este în valoare de 700 de lei/lună. Se acordă pentru „susținerea participării la educație, a prevenirii abandonului și a nereușitei școlare”, potrivit Edupedu.ro.

În noua metodologie pentru anul școlar 2024-2025 apare o nouă prevedere:

Art.1 6 – alin. 8 Bursa pentru mamele minore se acordă până la finalul cursurilor învățământului obligatoriu, chiar dacă beneficiarele împlinesc 18 ani între timp.

Bursa pentru mamele minore se poate cumula cu toate tipurile de burse.

România rămâne țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană, în 2021. Numărul mamelor sub 14 ani este în creștere. În 2021, România avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană: 8024, arată datele INS. Numărul este ușor în scădere față de anul precedent analizat, 2020, când erau 8.276 de mame minore, însă chiar și așa țara noastră rămâne prima țară cu cele mai multe mame minore, sub 18 ani. De asemenea, suntem țara cu cea mai tânără bunică. 

Citește și Îngrijorător! Suntem țara cu cea mai tânără bunică: „Este cutremurător”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Desființarea inspectoratelor școlare a fost amânată

Guvernul a decis să amâne desființarea inspectoratelor...



Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel