Noul ministru al Educației Daniel David anunță o „mică reformă”
Data publicării:
Universitățile din România și sistemul național de cercetare urmează să fie supuse unei „reforme de amploare redusă” conform declarațiilor ministrului Educației și Cercetării, Daniel David.

Într-un interviu acordat Edupedu.ro la o zi după preluarea mandatului, Daniel David a declarat că: „Vom iniția reorganizarea arhitecturii mediului academic românesc, implementând legislația națională care permite și cere universităților să-și definească misiunea academică (educație; educație și cercetare; educație și cercetare avansată) cu impact asupra indicatorilor de evaluare și să încurajăm apoi concentrări academice, pe bază voluntară și cu stimulare financiară”.

Daniel David a anunțat intenția de a regândi structura sistemului național de cercetare 

Pe termen scurt, unul dintre obiectivele principale anunțate de Daniel David este „reanalizarea formării profesorilor în universități, pentru a accentua utilizarea de către aceștia a tehnicilor de predare/învățare bazate pe dovezi”.

De asemenea, ministrul a anunțat intenția de a regândi structura sistemului național de cercetare. „Vizăm o reformă care să reducă fragmentarea în acest domeniu, stimulând colaborarea între instituțiile de cercetare și finanțându-le în funcție de performanțele obținute”, a detaliat oficialul.

Daniel David a subliniat că România traversează vremuri sociopolitice dificile, marcate de polarizare și fragilizarea coeziunii sociale.

„Vremurile sociopolitice pe care le trăim nu sunt obișnuite. Suntem într-o perioadă complicată în care oricine are ceva de oferit nu are voie să refuze. Văd o țară polarizată, gata să-și forțeze coeziunea și țesutul social, aruncându-se în haosul iraționalității”, afirmă Daniel David care de luni, 23 decembrie 2024, conduce portofoliile Educației și Cercetării, reunite în același minister.

Oficialul avertizează că cea care conferă bunăstare României este cunoașterea, care „se generează prin știință (cercetare) și se diseminează în mintea oamenilor prin educație de calitate”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Tragedie cumplită în Vinerea Mare, după ce un băiat de 7 ani a primit ouă de ciocolată de la fosta iubită a tatălui: „Paște fericit!”

Dacă părinții ți-au spus aceste 3 lucruri în copilărie, te-au pregătit să eșuezi ca bărbat

Ce și-ar dori cu adevărat profesorii să știe părinții: 15 adevăruri care pot schimba relația familie-școală

Locurile de muncă cele mai amenințate de inteligența artificială în următorii 20 de ani, potrivit experților

pixel