”Nu vrea să ia medicamentul: Ce să fac?”. Cum convingi copilul să ia pastilele
Data publicării:
A lua medicamente pentru unii copii este ceva cu adevărat îngrozitor și atunci când se întâmplă acest lucru, devine ceva groaznic și pentru părinți! 

Când un copil nu vrea să ia medicamentul închide gura, rezistă în toate felurile pe care le știe, plânge, țipă, fuge etc. Dar mama sau tata nu pot renunța și trebuie să găsească o modalitate de a-l face să o accepte. Deci, ce putem face în aceste cazuri pentru a evita o criză de furie?

Vorbește despre medicament ca despre un prieten care ne ajută

Uneori, părinții vorbesc despre medicamente ca pe ceva dezgustător sau teribil și asta nu face decât să întărească asocierea negativă medicament = ceva de evitat pe cât posibil. Așa că fiți atenți la modul în care vorbiți despre asta, dar nu numai atât, ci și la modul în care comunicați cu fața și corpul în general: fără fețe dezgustate, ca să spunem așa.

Implicați-l în administrarea acestuia

Copiilor le place să facă lucrurile pe cont propriu, prin urmare, propunerea de a lua medicamentul în mod independent i-ar putea motiva. De exemplu, cereți-i să-și pună el însuși lingura sau dozatorul sau seringa în gură.

Folosiți material captivant

Dacă refuză dozatorul medicamentului, poți măsura cantitatea potrivită și apoi să o pui într-un pahar sau în cana de cafea a tatălui sau a mamei. Copiilor le place să folosească lucruri alternative și frumoase la care să se uite.

2. Fotografie... (pexels-cottonbro-5858843_36743600.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Minimizează efectul negativ al mirosului

Mulți copii nu vor să ia amedicamente pentru că au un miros neplăcut. Apoi îi poți cere să-și țină nasul în timp ce îl ia. Acest lucru îl va ajuta să nu mirosească și să guste.

Minimizează efectul negativ al gustului

Nu este suficient să te ții de nas. De asemenea, ar putea fi util să amestecați medicamentul cu alte lichide sau alimente de acoperire (iaurt...) sau să oferiți imediat după aceea o ciocolată sau un dulce sau ceva mai gustos pentru a acoperi gustul neplăcut.

Cere ajutor de la personajele tale preferate

Îți poți cere copilului tău să ia medicamentul de la eroul lui preferat sau de la un ursuleț sau o păpușă. Copiilor le place jocul imaginativ, așa că acest lucru i-ar putea ajuta. De asemenea, ai putea sugera să le dai și lor, prefă-te bineînțeles. Sau ai putea chiar decora cutia cu antibiotice cu personajul tău preferat.

Transformă perioada de administrare a medicamentelor într-un joc

Dacă nu vrea să ia medicamentul în niciun fel, puteți transforma această perioadă de tratament într-un joc. 

Micul eschimos – în cazul în care nici una dintre soluțîi de mai sus nu fucționează, deghizează-l pe cel mic într-un eschimos. 

Înfășoară-l bine într-o păturică, că să nu îți poată da peste mâna când vrei să ii administrezi medicamentul. Administrează medicamentul în momentul în care ai pe altcineva în preajma, astfel încât să poată țînă capul bebelușului la nevoie. Că să nu scuipe medicamentul, suflă-i ușor peste față imediat după ce l-ai introdus în guriță. Din reflex, cel mic va tinde să înghită ce are in gură.

Dacă și tu ai probleme cu administrarea medicamentului, lasă-mi un comentariu și spune-mi ce alte metode ingenioase folosești pentru a-l convinge pe al tău copil să ia medicamente. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

pixel