Trăsături comune ale părinților care au o relație ultraputernică cu copilul lor
Cum păstrează părinții relații...
Dacă ai crezut vreodată că fiul/fiica ta are nevoie de o tunsoare drăguță, dar ai înghețat la gândul la o scenă la coafor, completată cu țipete și furie... atunci acesta este articolul pentru tine.
Pot fi multe motive pentru care copilul nostru nu vrea să-și tundă părul. De exemplu, copilul poate fi adesea complimentat pentru părul său și acest lucru îl poate determina să creadă că este apreciat pentru asta. Sau pur și simplu îi este frică de foarfece.
Un alt motiv este sentimentul sau reticența de a fi atins de o persoană străină, iar acest sentiment poate fi prezent și în cazul adulților, nu doar în cazul celor mici.
Spațiul străin în care se întâmplă „evenimentul”, un spațiu diferit de cel familiar, cu lumini, zgomote și multă lume. Neplăcerea cauzată de spălatul pe cap altundeva decât acasă, conform rutinei obișnuite.
De multe ori se întâmplă ca cei mici, cu vârsta în jur de 2-5 ani, să fie reticenți să li se atingă părul, fie că ești tu sau, și mai rău, un străin. Specialiștii spun că aceasta este faza în care copilul devine conștient de propriul corp iar gândul de a pierde ceva ce îi aparține îl poate pune în criză. Prin urmare, să încercăm să nu luăm cu ușurință această atitudine, ca orice capriciu, dar să-l asigurăm că îl înțelegem foarte bine și că, în curând, îi va crește părul... și mai frumos și mai puternic.
Să-l implicăm în alegerea tunsorii: dacă părul îi este prea lung și asta îl împiedică să vadă bine, să-i explicăm beneficiile tunsorii și să-l întrebăm ce lungime preferă. Dacă părul tău este atât de gros încât transpira chiar și iarna, hai să decidem împreună ce să facem. Prin urmare, încercăm, pe cât posibil, să îi susținem alegerile. Așa că arată-ți entuziasmat și fericit cu noua tăietură.
Sau alcătuiește o poveste cu personajul tău preferat, care a decis să-și tundă părul pentru a câștiga bătălia, sau prințesa ta Disney preferată, care reușește să învingă vraja tunzându-și părul lung (Rapunzel îți va veni magic în ajutor!).
De asemenea, mersul la tuns alături de un prieten drag sau alături de jucăriile preferate poate fi o asocierea pozitivă. Fie că vorbim despre un prieten de vârsta lui, de un membru al familiei sau poate chiar tu, părintele (prin puterea exemplului), sentimentul că acest lucru se întâmplă în echipă, poate crea un moment plăcut și poate fi tolerat mai ușor de către cei mici.
În plus, jucăriile preferate, cântecelul favorit, cartea adorată sunt elemente care vor ajuta la distragerea atenției de la subiectul principal, desigur, distragerea fiind o măsură ultimă la care vom recurge.
În încheiere, câteva sfaturi pentru îngrijirea și frumusețea părului copilului tău.
Vitamina B este esențială pentru promovarea creșterii părului, mai ales în primele etape ale vieții unui copil. Prin urmare, într-o dietă echilibrată, nu uita niciodată de ouă, brânză și iaurt, zmeură și banane, nuci... pâine integrală, somon și roșii!
Cât de des ar trebui să îl spălați? Nu este necesar să faci asta în fiecare zi, dimpotrivă! Idealul este la fiecare două zile. Totuși, totul depinde de copil. Important este să folosești produse hipoalergenice care respectă pH-ul natural.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Cum păstrează părinții relații...
Cum păstrează părinții relații...
Preot profesor univ. dr. Radu...