Numărul posturilor titularizabile scoase la concurs a crescut cu 45% față de anul trecut
Data actualizării:
Data publicării:
Creșterea numărul de posturi titularizabile a fost provocată de titularizare pe jumătate de normă, scrie ministra Educației Ligia Deca pe Facebook.

Deca arată că sunt cu 45% mai multe posturi pe durata nedeterminată scoase la concurs în 2024, față de 2023.

„Este oportun să subliniez un element esențial: față de anul trecut, la nivel național, în acest an numărul posturilor scoase la concurs pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile) a crescut cu 45%”, scrie Deca.

„Creșterea se datorează și faptului că, în urma feedbackului primit anul trecut, a fost adusă o modificare importantă metodologiei de concurs: posibilitatea, de anul acesta, să poată fi scoase la concurs, de către școli, posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată constituite din cel puțin o jumătate de normă de predare”, precizează Ligia Deca.

Titularizarea pe jumătate de normă a fost menționată pentru prima dată de ministrul Sorin Cîmpeanu, cel care a introdus-o în proiectul Legii învățământului preuniversitar. Cîmpeanu estima în vara lui 2022 că „vom avea peste 20-25 de mii de posturi titularizabile, pentru că vom scoate la concurs și acele posturi care au o jumătate de normă”.

Titularizarea pe jumătate de normă a devenit posibilă printr-o prevedere din legea învățământului, potrivit Edupedu.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Țările în care profesorii au cele mai mari salarii. Sume uriașe, beneficii generoase și condiții care fac diferența: „Investiția în educație începe cu respectul față de dascăli”

Vârsta la care copiii își epuizează cel mai mult părinții, potrivit unui studiu: „NU, nu sunt primii ani și nici adolescența!”

7 semne care arată că un copil va reuși în viață, indiferent de notele de la școală! Ce contează, de fapt, cu adevărat, conform cercetătorilor

„Inutile!” Evaluările naționale pentru clasele mici, criticate de profesori și părinți. Ce părere au specialiștii: „Eu aș întreba asta Ministerul!”

pixel