Nume pentru băieți și fete inspirate din serialul Emily in Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Pe măsură ce cel mai franțuzesc serial din America revine pe Netflix cu un al patrulea sezon, am aruncat o privire asupra numelor personajelor principale din Emily in Paris.

Fie că îți place sau nu până acum toată lumea a auzit de serialul Emily in Paris. Pe 12 septembrie 2024, Netflix a lansat online cel de-al patrulea sezon mult-așteptat.

Fanii s-au reîntâlnit cu spumoasa Emily, desigur, dar și cu cea mai bună prietenă a ei, Mindy, dulcea Camille, tulburătorul Gabriel și manipulatoarea Sophie.

Citește și 7 lucruri pe care le poți învăța din serialul „Emily la Paris” atunci când te muți într-o altă țară și nu știi limba


Emily in Paris iubește numele franțuzești de modă veche

Și ați observat că, în afară de numele personajelor americane precum Mindy sau Emily, majoritatea personajelor franceze au nume care s-au demodat în ultimii ani?

Ne gândim la Sylvie, bineînțeles, un nume-cheie în anii '60 care acum este în mare parte demodat, sau la Julien, un nume care a fost în topul tendințelor în anii '80, dar și la Luc și Antoine.

Din fericire, Camille și Gabriel rămân nume clasice atemporale.

Imaginea unei Franțe încremenite în timp

De ce au făcut scenariștii americani această alegere? În primul rând, să recunoaștem că există o anumită preocupare pentru coerență, deoarece aceste prenume reflectă și generația din care face parte personajul.

În plus, aceste prenume sună probabil „tipic francez”. În plus - și asta este ceea ce unii critică - serialul Emily in Paris joacă pe clișeul atribuit francezilor și Franței în general.

Abia ieșită de pe asfaltul de la Roissy, Emily Cooper a purtat o beretă în conformitate cu moda franceză. În serial, franțuzoaicele fumează, beau și fac sex, fiind în același timp extrem de distinse, precum Sylvie, întruchiparea „femeii franceze”, care are un prenume atât de francez.

Dar cine știe, poate că asta va relansa nebunia cu numele Sylvie și Julien?

Prenume în Emily în Paris: Emily

De origine latină, Emily înseamnă „rival” sau „emule”. Foarte popular în țările anglofone, acest nume rămâne atemporal. A câștigat popularitate în secolul al XIX-lea, în special ca omagiu adus unor figuri literare precum Emily Brontë.

În serial: Emily Cooper este ambițioasă, optimistă și întotdeauna gata să accepte noi provocări, chiar dacă nu înțelege întotdeauna subtilitățile culturale ale Franței.

Sylvie

Sylvie, din latinescul silva, care înseamnă „pădure”, evocă o natură sălbatică și neîmblânzită, fiind în același timp foarte șic. Foarte popular în Franța între anii '50 și '70, acest nume evocă adesea o femeie puternică și misterioasă.

În serial: Sylvie Grateau este regina de gheață pe care ne place să o urâm. Cu stilul ei impecabil și privirea pătrunzătoare, ea te poate face să tremuri cu o singură frază.

De origine ebraică, Gabriel înseamnă „puterea lui Dumnezeu” și are o mare importanță în tradițiile religioase. Foarte răspândit în Franța, este, de asemenea, un nume internațional datorită arhanghelului Gabriel, mesagerul din Biblie.

În serial: Gabriel este vecinul atrăgător al lui Emily, un bucătar talentat și fermecător, dar care rămâne într-o relație complicată cu Camille.

Camille este un prenume mixt de origine latină, care înseamnă „tânăr asistent în ritualuri religioase”. Popular în Franța, este adesea asociat cu figuri artistice precum Camille Claudel.

În serial: Camille este iubita lui Gabriel și prietena lui Emily. Spumoasă și plină de viață, ea este caldă și pozitivă, dar se află în centrul unui triunghi amoros complicat.


Mindy este un nume anglo-saxon derivat din Melinda, care provine din greacă și înseamnă „dulce”. Popular în Statele Unite în anii 1970, el reflectă bucurie și spontaneitate.

În serial: Mindy Chen este cea mai bună prietenă a lui Emily, mereu pozitivă și plină de energie. Ea este cântăreață și aduce multă prospețime și sprijin pe parcursul serialului.

Alfie este prescurtarea de la Alfred, care înseamnă „consilier înțelept” în engleza veche. În Anglia, este un nume retro care a revenit în forță în ultimii ani. Este adesea asociat cu personaje carismatice.

Madeline este forma engleză a numelui Madeleine, de origine ebraică și care înseamnă „din Magdala”. Evocă Maria Magdalena, o figură biblică importantă. Foarte popular în lumea anglofonă, acest nume are un aer clasic, elegant.

În serial: Madeline Wheeler este șefa lui Emily în Statele Unite, mereu entuziastă și foarte ambițioasă. Ea întruchipează modelul american de „workaholic”, pozitivă și energică, dar uneori puțin ruptă de realitatea pariziană, potrivit Parents.fr.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel