Numele frumos de fată care sună bine în orice limbă. Are o sonoritate blândă și simplă
Data publicării:
Iată un nume frumos și extrem de rar pentru fiica ta.

Când vine momentul să aleagă un nume pentru copilul lor, mulți părinți optează pentru nume populare sau unul dintre acele nume clasice care nu se demodează niciodată.

Alții caută un nume care nu este atât de comun.

Citește și „Topul numelor 2025, din Franța. Luna și Noah, în tendințe! Vezi lista completă, poate te inspiră”

Dacă acesta este cazul dumneavoastră și așteptați o fetiță, dorim să împărtășim cu dumneavoastră un frumos nume feminin care este practic necunoscut în Spania și sună bine în orice limbă: Katina.

Originea și semnificația numelui Katina

Sursa foto: freepik.com@freepik

Numele Katina provine din greaca Κατίνα și este o variantă a numelui Katherine/Catherine, care înseamnă „pură”. În engleză, este o alternativă la clasicul Catalina, dând o notă proaspătă și modernă acestui nume vechi.

Pe lângă faptul că sună bine în toate limbile, Katina oferă mai multe variante de diminutive drăguțe, precum Kat, Kati sau Tina.

Vezi și „Numele Lia: tradiție, frumusețe și mister”

Câte fete poartă numele de Katina în Spania?


Cele mai recente cifre de la INS (Institutul Național de Statistică) arată că în Spania există 20 de femei pe nume Katina, cu o vârstă medie de 37,7 ani, ceea ce indică faptul că este un nume neobișnuit printre nașterile din ultimii ani.

De fapt, cel mai popular deceniu pentru acest nume a fost în anii '70, unde au existat 6 Katina în total. Restul, au fost înregistrate în alți ani și, conform hărții INE, toate sau majoritatea sunt localizate în Madrid, deci este un nume puțin cunoscut în restul Spaniei.

Citește și „Cum să alegi numele copiilor tăi în ciuda presiunii familiei: Sfaturi de la experți”

Numele Katina este o variantă diminutivă sau derivată a numelui Katherine, utilizat în diferite culturi, în special în Grecia.

Numele Katherine are origini din grecescul Aikaterine, a cărui etimologie este incertă, dar care poate fi legată de cuvântul „katharos”, care înseamnă „pur” sau „curat”.

De asemenea, numele Katina este întâlnit în cultura greacă și este văzut ca un nume afectuos sau familiar. Are o sonoritate blândă și simplă, potrivită atât pentru prenume feminine, cât și pentru utilizare în cercuri intime sau familiale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel