Numele original valencian de băiat care este foarte rar. Copiii cu acest nume au mare succes profesional
Data publicării:
Bebelușul tău va fi băiat și ești în căutarea unui nume pentru el? Poate vă place numele original de băiețel valencian despre care vă vom vorbi.

Cum vă sună numele Rafel?Muzicalitatea unui nume este cel mai bun criteriu pentru a alege numele perfect pentru un bebeluș, potrivit experților în lingvistică cognitivă.

Numele care sună cel mai bine la urechile noastre sunt cele care pot fi considerate cele mai frumoase din lume, potrivit acestor experți, așa că, indiferent de numele pe care vă decideți, fie că este Rafel sau altul, trebuie să țineți cont dacă numele ales sună plăcut muzical.

Sursa foto: freepik.com@freepik

Acest nume de băiat este versiunea valenciană a numelui Rafael, iar semnificația sa este „Dumnezeu a vindecat” și se remarcă, înainte de toate, prin originalitate.

Citește și „Iată ce nume feminine vor fi în vogă în 2025”

Potrivit Institutului Național de Statistică (INE), în Spania există doar 1489 de bărbați cu acest nume și au o vârstă medie de 44,5 ani.

Există doar două comunități autonome în care sunt înregistrate persoane cu acest nume, și acestea sunt Catalonia și Comunitatea Valenciană.

În aceasta din urmă, doar 70 de bărbați au acest nume (48 în Valencia, 12 în Alicante și 6 în Castellón), conform datelor organizației de stat.

A opta pentru un nume original pentru bebelușul tău poate fi o decizie bună, deoarece numele neobișnuite aduc mari avantaje persoanelor care le poartă, potrivit unor psihologi americani de prestigiu, care au realizat studii în care au analizat impactul psihologic al purtării unui nume comun în societate față de unul original.

Vezi și „Știai că în Spania anumite nume sunt interzise? Care sunt acestea!”

Cercetările efectuate de psihologul David Zhu, expert în psihologia numelor, au un este că, deși în și pot fi din ce în ce mai acceptate de societate deoarece sunt mai ușor de reținut în primii ani de viață, numele originale au mari avantaje atunci când copiii devin adulți și sunt asociate cu un succes profesional mai mare.

Copiii cu nume originale, cum este cazul lui Rafel, dezvoltă o personalitate mai creativă, mai flexibilă și mai tolerantă și, de obicei, sunt considerați oameni inteligenți, străluciți și interesanți, potrivit studiului realizat de psihologul menționat mai sus.

Foarte asemănător, dar mai des întâlnit, este numele Rafael care este la fel de deosebit.

Ce semnifică

Sursa foto: freepik.com@freepik.com

Numele Rafael are o istorie bogată și o semnificație profundă, fiind asociat cu arhanghelul Rafael din Biblie și tradiția religioasă. În acest articol, vom analiza originea și etimologia numelui, rolul arhanghelului Rafael în Biblie și tradiția religioasă, dar si personalitatile ce au purtat si poarta acest nume.

Etimologia numelui Rafael provine din limba ebraică și este compus din două cuvinte: "Rafa" care înseamnă "să vindece" sau "să guverneze" și "El" care înseamnă "Dumnezeu". Astfel, numele Rafael înseamnă "Dumnezeu vindecă" sau "Dumnezeu guvernează". 

In cultura ebraica, Rafael este unul dintre cei patru arhangheli principali, alaturi de Miguel, Gabriel si Uriel.

Numele Rafael în Biblie și tradiția religioasă

Arhanghelul Rafael este menționat în Biblie, în cartea Tobit,unde apare ca un înger trimis de Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Tobit, un bătrân care suferea de orbire și pentru a-l îndruma pe tânărul Tobias, fiul său, în misiunea sa de a-și recupera averile.

În cursul aventurii sale, Tobias întâlnește arhanghelul Rafael, care îi apare ca un tânăr călător pe nume Azarias  nume sinonim al numelui real insemnand Dumnezeu salvează.

Rafael îl îndrumă și îi oferă sfaturi și încurajări, dar și îi vindecă tatăl său de orbire. În final, Rafael îi reveleaza lui Tobias și tatălui său că el era de fapt un înger trimis de Dumnezeu, și îi îndruma să își continue viața cu recunoștință și credință în Dumnezeu.

“Eu sunt Rafael, unul dintre cei şapte îngeri care se păstrează în faţa Gloriei lui Dumnezeu.” (Tobias, 12, 1)

De asemenea Arhanghelul Rafael este menționat în numeroase legende care au circulat în primele comunitățile creștine. 
Unele dintre acestea sunt povestirile despre întâlnirile cu patriarhii și profeții din Vechiul Testament, precum și despre miracolele sale și acțiunile sale ca înger al vindecării.

În una dintre povestirile apocrife, arhanghelul Rafael se arată lui Iacob și îi vindecă piciorul, după ce acesta se rănise în timp ce fugise de fratele său, Esau.

În altă poveste, arhanghelul Rafael îl ajută pe un tânăr, Simion, să fie ales ca preot, și îi arată taina preoției. De asemenea, arhanghelul Rafael este menționat în povestirile despre viata Sfintei Maria Magdalena, precum și în povestirile despre viața Sfântului Ioan Botezătorul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

DC Conducem: Lecţie de educaţie rutieră pentru copii

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...


Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel