Dacă răspunzi „da” la aceste întrebări este posibil să suferi de sindromul impostorului în relațiile tale de prietenie
Învățarea copiilor despre finanțele personale poate părea o provocare, însă o mamă a dezvoltat o metodă poate mai puțin convențională, dar, având în vedere rezultatele, destul de eficientă, care a stârnit un mare dezbatere pe rețelele sociale.
Sistemul ei, care combină alocații financiare cu o simulare a responsabilităților adulte, i-a permis fiului său de 12 ani să economisească peste 10.000 de euro.
Sursa foto: freepik.com@freepik
Citește și Fraze pe care copiii nu vor să le audă de la părinții lor când sunt acasă de Crăciun
Cum funcționează metoda ei de economisire:
„Am spus că fiul meu de 12 ani a economisit 10.000 de euro și v-ați înnebunit, așa că permiteți-mi să explic: copiii mei primesc un salariu de 100 de euro pentru a face treburi prin casă, apoi le cer 50 de euro pentru chirie, mâncare și utilități, iar cei 50 de euro rămași îi pun pentru economii”, a explicat mama într-un video publicat pe profilul ei de TikTok, care a depășit 10,6 milioane de vizualizări și a generat mai mult de 9.000 de comentarii din partea celor care l-au văzut, potrivit Serpadres.
La bază, sistemul este simplu, deși controversat: în fiecare săptămână, copilul primește un „salariu” pentru a face treburi casnice, dar acești bani nu sunt destinați pentru cheltuieli personale.
Ideea părinților este ca, prin acest sistem, copilul să învețe cum să își gestioneze banii, să înțeleagă cât de greu se câștigă aceștia și cum să-i cheltuiască cu înțelepciune.
Mama îi cere copilului o taxă lunară de 50 de euro pentru a simula costurile de a trăi într-o gospodărie ca a lor. Cheltuieli de bază precum chiria, mâncarea și utilitățile.
După cum explică ea, această practică are scopul de a-l învăța pe cel mic cum se distribuie cheltuielile unei persoane adulte în viața reală.
Sursa foto: freepik.com@freepik
Jumătate din „salariul” său se pune direct într-o cutie de economii, unde copilul pune bani în fiecare lună, formând astfel un obicei de economisire. Acest obicei constant i-a permis să acumuleze mai mult de 10.000 de euro în cei câțiva ani în care practica acest sistem acasă.
Din acești 50 de euro rămași, copilul poate cheltui cel mult 20% din sumă, adică 20 de euro, pe capricii sau activități de distracție.
Restul de 80% se adaugă economiilor sale, întărind importanța prioritizării economisirii în fața consumului inutil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Hainele pentru cei mici nu sunt doar confortabile, ci...
Visezi la soare și muzică?...
Freya este un nume care aduce cu sine o aură de mister...
Platforma EduBirdie a analizat...
Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...
Copilăria este o etapă...
Plânsul este o manifestare naturală a emoțiilor,...