O tânără mămică din Sibiu s-a stins din viață la câteva zile după ce a născut o fetiță: „A făcut trei stopuri cardio-respiratorii”
Data publicării:
Comisia de Etică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu s-a convocat pentru a investiga tragicul deces al unei tinere în vârstă de 32 de ani, survenit la doar 24 de ore după ce fusese externată din spital, conform unui comunicat de presă .

Potrivit comunicatului, proaspăta mămică a murit vineri noaptea, după ce s-a prezentat la spital într-o stare de sănătate extrem de gravă vineri seara. Anterior, aceasta fusese internată și joi în cadrul SCJU Sibiu, dar a fost externată ulterior.

„În legătură cu pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, care a decedat în noaptea de 5 spre 6 aprilie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, transmitem următoarele:

Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie.

Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi.

I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate.

Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă - cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme.

I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical.

Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare.

Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, se arată în comunicatul de presă al SCJU Sibiu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel