O tânără mămică din Sibiu s-a stins din viață la câteva zile după ce a născut o fetiță: „A făcut trei stopuri cardio-respiratorii”
Data publicării:
Comisia de Etică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu s-a convocat pentru a investiga tragicul deces al unei tinere în vârstă de 32 de ani, survenit la doar 24 de ore după ce fusese externată din spital, conform unui comunicat de presă .

Potrivit comunicatului, proaspăta mămică a murit vineri noaptea, după ce s-a prezentat la spital într-o stare de sănătate extrem de gravă vineri seara. Anterior, aceasta fusese internată și joi în cadrul SCJU Sibiu, dar a fost externată ulterior.

„În legătură cu pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, care a decedat în noaptea de 5 spre 6 aprilie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, transmitem următoarele:

Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie.

Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi.

I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate.

Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă - cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme.

I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical.

Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare.

Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, se arată în comunicatul de presă al SCJU Sibiu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Ce semnifică, de fapt, Ziua Muncii, marcată pe 1 Mai

Pe 1 mai, milioane de oameni din întreaga lume...


Top citite

Ministrul Educației Daniel David: „Profesorii nu pot să facă față și învățământului obișnuit și să se ocupe serios de copiii cu cerințe educaționale speciale”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

Profesorii, după rezultatele alarmante ale simulării la Bacalaureat 2025: Elevii nu mai știu să scrie, nu înțeleg ce citesc și gândesc din ce în ce mai puțin

pixel