Obiceiuri pe care să le introduci în rutina zilnică a copilului tău și care vor face ca întoarcerea la școală să fie „floare la ureche”
Data publicării:
În doar câteva zile începe școala și este timpul să reluăm unele dintre obiceiurile pe care poate le-am lăsat deoparte în timpul vacanței. Ideal este să începem să o facem treptat și cu câteva zile înainte, astfel încât schimbarea să nu pară atât de bruscă și copiii să nu se simtă sub o presiune prea mare.

Deși fiecare familie a stabilit sau s-a gândit cu siguranță la activitățile pe care trebuie să le facă acum că copiii se întorc la școală, credem că există anumite obiceiuri care, odată ce au devenit parte din rutina zilnică, vor face acest proces mult mai ușor.

Deci, având în vedere acest lucru, vă prezentăm cinci obiceiuri pe care să le încorporați în rutina zilnică și care vor face ca întoarcerea la școală să fie floare la ureche.

Citește și „Întrebări pe care părinții ar trebui să le pună copiilor lor în loc de „CUM a fost la școală?”, potrivit unui expert”

Sursa foto: freepik.com@aliahmad3174440

IATĂ câteva obiceiuri pe care să le introduci în rutina zilnică a copilului tău și care vor face ca întoarcerea la școală să fie „floare la ureche”

Mic dejun sănătos și energizant

Deși știm că micul dejun nu este esențial, s-a demonstrat, de asemenea, că luarea micului dejun poate contribui la îmbunătățirea performanțelor fizice și intelectuale ale copiilor, deci este un obicei bun pentru a începe ziua cu energie.

În mod ideal, ar trebui să încercăm să îl facem unul sănătos, încercând să găsim opțiuni care să fie sățioase și care să includă produse lactate, fructe și cereale precum fulgii de ovăz. Iată câteva idei de mic dejunuri pentru întoarcerea la școală.

Faceți patul și curățați camera

Să faci patul este unul dintre cele mai recomandate obiceiuri, nu numai pentru că face camera mai ordonată, ci și pentru că este un mod de a spune creierului că suntem pregătiți să începem ziua.

Copiii ar trebui să înceapă să își asume responsabilitatea pentru această sarcină de la vârsta de 4 sau 5 ani.

Vezi și „Sfaturi de aur pentru părinți: IATĂ cum poți îmbunătăți planificarea, organizarea și concentrarea copilului în gimnaziu”

În ceea ce privește aranjarea camerei, nu este vorba de o curățenie temeinică în fiecare dimineață, ci pur și simplu de a lăsa camera într-o ordine rezonabilă (fără haine murdare sau jucării pe jos). În acest fel, când se întorc de la școală, camera nu va fi o dezordine și vor avea un spațiu în care să-și facă temele, să se joace, să citească.

Rutina de îngrijire

Sursa foto: freepik.com@user29696872

Stabilirea unei rutine de toaletă și transformarea acesteia într-un obicei este ceva care îi va ajuta pe copii să știe ce ar trebui să facă pentru a se pregăti pentru școală. În funcție de vârsta copilului și de cât de autonom este acesta în sarcinile sale de îngrijire, poate fi necesar să împărțiți această activitate în mai multe sarcini mai mici, cum ar fi: „Mă spăl pe față, pe mâini, pe dinți, mă pieptăn”.

Pregătiți totul cu o seară înainte

O dimineață bună începe cu o seară înainte, cu obiceiuri care includ pregătirea a ceea ce vom avea nevoie a doua zi și o rutină care ne ajută să ne odihnim bine. În acest sens, există două obiceiuri care vor face revenirea la școală mai suportabilă:

Pregătește-ți rucsacul pentru a doua zi, asigurându-te că ai împachetat tot ce ai nevoie pentru școală și previne greșelile.

Pregătește hainele pentru ziua următoare, pentru a evita pierderea timpului dimineața și pentru a te îmbrăca mult mai ușor .

Rutina de somn

Sursa foto: freepik.com@freepic.diller

În cele din urmă, nu putem uita că o odihnă bună este esențială pentru ca performanța noastră să fie optimă a doua zi, așa că este important să ne obișnuim să menținem o rutină de somn care să ne ajute să ne odihnim de care avem nevoie.

În cazul copiilor, pe lângă ajustările necesare, astfel încât să doarmă destule ore înainte de a se trezi pentru a merge la școală, îi putem ajuta să creeze o rutină care să-i ajute să se pregătească pentru culcare, cum ar fi citirea unei povești, ascultarea relaxării muzică, făcând meditație sau exerciții de respirație pentru a se relaxa și a dormi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel