Obligatoriu pentru toți elevii, din toamnă! Reprezentant al Asociației Părinților: „Vom vedea cum putem ajuta din punct de vedere educațional un copil”
Data publicării:
Din toamnă, toți elevii vor fi obligați să aibă asta!

Elevii de la clasa I până la clasa a XII-a vor trebui să își creeze un portofoliu personal pentru orientarea profesională, informează gandul.ro. Acest portofoliu va include toate notele obținute pe parcursul celor 12 ani de școală, diplomele și certificatele, documentele legate de activitățile extracurriculare și recomandările primite de la profesori.

Toți elevii din școli și copiii din grădinițe vor fi obligați să își creeze un dosar educațional

Începând din toamnă, toți elevii din școli și copiii din grădinițe vor fi obligați să își creeze un dosar educațional. Acest portofoliu are scopul de a-i ajuta pe elevi să aleagă facultatea potrivită și va permite părinților să evalueze nivelul real de pregătire al copiilor lor.

De asemenea, portofoliul va include și copii din grădiniță. Deși portofoliul educațional era prevăzut de Legea Învățământului de acum 13 ani, conform modelului european, abia acum va fi pus în aplicare.

Iuliana Constantinescu, reprezentantă a Asociației Părinților, a explicat pentru Antena 3 CNN că acest portofoliu va ajuta elevii să își identifice vocația și să își stabilească mai ușor obiectivele și planurile de carieră. Ea a adăugat: „Portofoliul ar trebui să reflecte nevoile de sprijin și intervenție, aptitudinile speciale ale fiecărui copil și necesitatea de remediere a anumitor situații, pentru a putea oferi ajutorul educațional adecvat.”

Importanța acestui portofoliu

Daniela Voinea, directorul Școlii Sfinții Voievozi, a subliniat importanța acestui portofoliu în stabilirea direcției corecte pentru elevi, exemplificând cu situația în care un părinte își dorește ca copilul să devină pictor, în timp ce acesta are talent în tenis.

„Este esențial să vedem ce poate și ce își dorește copilul”, a spus ea.

În prezent, nu se știe dacă portofoliul va fi digital sau sub forma unui dosar fizic, având în vedere lipsa de spațiu în școli pentru stocarea documentelor voluminoase.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel