OFICIAL: Studenții nu mai pot cumpăra bilete online cu reducere la tren
Data publicării:
Anunț pentru studenții din România!

CFR Călători a anunțat, printr-un comunicat oficial, că începând cu 1 ianuarie 2025, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență vor beneficia de tarif redus cu 90% la transportul feroviar intern, dar numai pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care se află instituția de învățământ, după cum prevede ordonanța de urgență (OUG) „trenuleț” cu măsuri fiscal-bugetare pentru 2025.

Reducerea se aplică doar la clasa a II-a și este valabilă pentru toate categoriile de trenuri.

În premieră, biletele sau abonamentele cu reducere nu mai pot fi achiziționate online până la aprobarea unor norme de aplicare și actualizarea aplicațiilor digitale. 

Studenții vor putea cumpăra pentru moment biletele doar de la casele de bilete ale stațiilor de tren sau agențiile de voiaj CFR.

În situațiile în care urcarea în tren se face din stații fără case de bilete sau în afara programului acestora, biletele cu reducere pot fi procurate direct din tren, cu condiția să fie solicitate imediat după îmbarcare.

Ce documente trebuie prezentate pentru a beneficia de reducere?

Pentru a respecta prevederile Ordonanței de Urgență nr. 156/2024, studenții trebuie să prezinte următoarele documente:

Legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport, emisă și vizată de instituția de învățământ superior la care sunt înmatriculați, pe care să fie specificată localitatea instituției.Actul de identitate, din care să reiasă domiciliul beneficiarului.

Astfel, tinerii care doresc să călătorească cu reducere trebuie să aibă asupra lor ambele documente în format fizic, măsura verificării cărții de identitate fiind introdusă pentru prima dată, potrivit Edupedu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

7 obiceiuri matinale care au beneficii dovedite pentru copii

Diminețile pot fi adesea o perioadă de agitație pentru...


Top citite

Lucrurile pe care psihologii îi roagă pe părinți și bunici să NU le mai facă. Ce efecte au asupra copiilor

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

Lucruri pe care copiii adulți le resimt în tăcere față de părinții lor, dar rareori le spun cu voce tare

„80% din ce faci azi ca părinte vine din primii tăi 7 ani de viață!” De ce e periculos să ignori copilul care ai fost. Andrada Faina: „Asta vreau să subliniez aici!” / VIDEO

pixel