Ora la școală de 40 de minute şi pauza de 5 minute sunt discriminatorii
Data publicării:
Potrivit Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării ora de curs de 40 de minute şi pauza de 5 minute la școală sunt discriminatorii.

Scurtarea programului elevilor de către școlile care funcționează în 3 schimburi este discriminatorie. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat într-un răspuns la solicitarea Ziarului Financiar că ora de curs de 40 de minute şi pauza de 5 minute la școală sunt discriminatorii. Colegiul director al CNCD solicită „să se dispună măsuri compensatorii pentru elevii dezavantajați de scurtarea orelor de curs”.

Legea învățământului preuniversitar în vigoare de vara trecută le interzice școlilor să funcționeze în 3 schimburi. Ministrul Ligia Deca a anunțat însă în septembrie, la începerea școlii, că în jur de 25.000 de elevi din țară învață în 3 schimburi în anul școlar 2023-2024, pentru că interdicția privind această practică se aplică din 2025-2026, potrivit legii Educației.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) anunță, în răspunsul trimis Ziarului Financiar, că „orice modificare a duratei orei de curs reprezintă în fapt tratament diferențiat, întrucât o astfel de diferență denotă o nerespectare a unui drept fundamental la educație, ceea ce se traduce ca fiind discriminare prin neasigurarea accesului la educație în condiții egale pentru toți elevii înscriși în diferite unități de îmvățământ din sistemul public“, potrivit Edupedu.ro.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Reguli stricte pentru siguranța copiilor în mașină

Conform Codului Rutier 2025, copiii sub 12 ani sau cu o...



Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel