Ovidiu Gontaru, profesorul cu 10 la Definitivat. „Îmi zbura postul dacă nu luam”
Data actualizării:
Data publicării:
Astăzi au fost publicate rezultatele la Definitivat.

Ovidiu Gontaru este singurul profesor din județul Botoșani care a obținut nota maximă la examenul de Definitivat. Tânărul a susținut anul trecut examenul de titularizare. Cu toate că a obținut o medie mare, acesta nu a reușit să prindă unul dintre cele două posturi titularizabile. 

„Am terminat anul trecut Facultatea de Educație Fizică și Sport la Universitatea „Ștefan cel Mare din Suceava. Sunt debutant în învățământ. Anul trecut am dat titularizarea, am luat 8,80, am fost al cincilea, din păcate, fiind doar două posturi titularizabile. Am prins normă întreagă la Școala Gimnazială nr.1 Prăjeni și am profesat primul an acolo.

Ulterior, înțelegându-mă foarte bine cu domnul director, am cerut să rămân mai departe”, ne-a declarat profesorul Ovidiu Gontaru.

Citește și „S-au afișat rezultatele la Definitivat”

„Sunt obișnuit”

Deși predă la mai bine de 40 de kilometri de municipiul Botoșani, locul în care trăiește alături de familie, acesta spune că nu a văzut niciodată naveta ca un impediment.

„Nu îmi este greu cu naveta, sunt obișnuit. Trei ani de zile am făcut naveta la Suceava pentru facultate. Mai am două grupe de copii la Simincea, pe lângă Dumbrăveni, unde tot naveta fac. Masterul îl fac la Bacău la Universitatea „Vasile Alecsandri pe Performanță sportivă”, a spus profesorul de Educație Fizică.

Momentul aflării rezultatului a fost unul de neuitat pentru tânărul profesor.

„Primul a fost un coleg care m-a sunat. Eu m-am uitat să văd dacă s-au pus notele în jurul orei 11, după care nu am mai băgat de seamă fiind în concediu.

Am văzut că mă sună un coleg și mi-am dat seama că s-au pus notele. Mi-a zis «băi, nebunule, ai luat 10». Mă așteptam să iau o notă mare. Eu am scris tot, dar la al doilea subiect nu știam cum va puncta. (…) Se pare că au apreciat exercițiile. Eu mă gândeam că sunt singurul care a luat 10 la Educație fizică și sport”.

„Îmi zbura postul dacă nu luam Definitivatul”

Pentru Ovidiu Gontaru, succesul de la Definitivat reprezintă rezultatul unui an de pregătire intensă. „Pot să spun că totul a început anul trecut, când m-am pregătit pentru Titularizare.

Anul acesta a trebuit să învăț mai mult, știam că o să fie mai greu, dar am avut un punct de plecare foarte bun, având în vedere că anul trecut am învățat materia, iar informația era proaspătă.

A trebuit să trag un pic mai mult ca să rămân în continuare (n.r. la Școala Gimnazială nr. 1 Prăjeni), îmi zbura postul dacă nu luam Definitivatul”, a explicat acesta.

„Cel mai important e să faci ce îți place”

Profesorul a împărtășit câteva principii esențiale care l-au ghidat de-a lungul timpului și care l-au ajutat să obțină nota maximă la examenul de Titularizare.

„Cel mai important e să faci ce îți place, e un lucru esențial pentru mine. Dacă aș fi vrut să predau engleză, română sau orice altceva, probabil nu aș fi terminat nici facultatea.

După care trebuie să fii conștiincios, să faci bine lucrul pe care l-ai ales. Nu-i ușor, dar trebuie să te autodepășești. Pe mine m-a ajutat foarte mult și familia”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel