Păcănele pentru copii: Jucării care imită cazinourile, în supermarketuri
Data publicării:
Într-o eră în care jocurile de noroc sunt tot mai prezente în viața de zi cu zi, supermarketurile au introdus un nou tip de jucărie: aparate de „păcănele” în miniatură.

Aceste replici funcționale ale aparatelor din cazinouri sunt disponibile la un preț accesibil, dar ridică întrebări cu privire la adecvarea lor pentru copii. Fără indicații clare privind vârsta, aceste jucării ridică o serie de semne de întrebare despre impactul lor asupra celor mici.

Citește și Profesorii, după rezultatele alarmante ale simulării la Bacalaureat 2025: Elevii nu mai știu să scrie, nu înțeleg ce citesc și gândesc din ce în ce mai puțin

Un nou tip de jucărie a apărut pe rafturile supermarketurilor: aparate de „păcănele” în miniatură. Acestea sunt copii fidele ale celor din cazinouri, dar în variantă mică și pentru copii.

La prețul de 16 lei, se pot cumpăra automate de „păcănele” miniaturale. Deși nu sunt destinate adulților, jucăriile funcționează la fel ca aparatele reale, cu singura diferență că nu măsoară câștigurile.

Pe ambalaj nu se menționează vârsta recomandată pentru utilizatori, ceea ce pare destul de surprinzător, având în vedere că nu există o vârstă oficială pentru pariuri.

Potrivit unor studii, în România 14% dintre copiii cu vârstele cuprinse 11 și 17 ani recunosc că au pariat cel puțin o dată la jocurile de noroc.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare


Cele mai noi articole

Cele mai frumoase nume britanice pentru fetițe

Atunci când vine vorba de alegerea numelui perfect...


Top citite

Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Ministrul Educației Daniel David: „E foarte greu să înveți tabla înmulțirii fiind fericit. La un moment dat, trebuie să fii stresat ca să înveți acele lucruri”

„Îl înscriu la școală sau îl mai țin încă un an la grădiniță?” 5 semne care arată că un copil are nevoie de un „an de creștere”, potrivit unui specialist în dezvoltare

Profesorii, după rezultatele alarmante ale simulării la Bacalaureat 2025: Elevii nu mai știu să scrie, nu înțeleg ce citesc și gândesc din ce în ce mai puțin

pixel