”Părinții marshmallow”: Acest tip de părinți pun în pericol viitorul copiilor lor
Data publicării:
În ultima vreme au fost descrise multe tipuri de părinți. Cert este că nu există un manual pentru părinți și cu toții încercăm să facem tot posibilul să ne creștem copiii cât mai bine. Atunci când apare un copil, acesta nu vine cu vreun ”manual de instrucțiuni”, însă există o serie de specialiști care ne vin în ajutor cu anumite sfaturi. Aceste sfaturi de parenting, nu sunt legi și nici nu pot fi aplicate uniform și liniar, dar ne putem inspira din ele și, dacă e nevoie, le putem pune în aplicare. 

Un nou concept de părinți: Părinții marshmellow

Știi ce sunt părinții marshmallow? În ultima vreme au fost descrise multe tipuri de părinți, pentru că, sincer, trebuie să recunoaștem că fiecare dintre noi educă diferit. Deoarece nu există un manual pentru educație, fiecare acționează cum poate. În plus, de multe ori ajungem să contrazicem tot ceea ce am spus că nu vom face niciodată odată ce devenim părinți.

Printre tipurile de părinți care au fost descoperite, se numără și așa-numiții „părinți marshmallow”. Această definiție este atribuită părinților care își educă copiii fără a pune limite în acțiunile lor. Fiecare este liber să-și educe copiii după cum preferă; cu toate acestea, în unele cazuri este posibil să faceți greșeli grave.

A fi prea permisiv cu copiii ne poate transforma în părinți marshmallow. 

Caracteristicile părinților marshmallow

Există o mulțime de părinți marshmallow în aceste zile. În general, sunt cei care muncesc din greu și ale căror venituri le permit să dea prea multe lucruri copiilor lor. Conform raportului de expertiză, alte caracteristici sunt următoarele:

- Au, în general, vârsta cuprinsă între 30 și 45 de ani.

- Ei provin dintr-o familie care le-a dat o educație riguroasă.

- Unul dintre părinți, sau ambii, este moale și dulce (ca bezele, de fapt).

- În general, sunt profesioniști și lucrători.

- Ei nu stabilesc reguli și tind să-și disciplineze foarte puțin copiii.

- Au copii exagerat de răsfățați.

- Nu încurajează adoptarea de obiceiuri de către cei mici.

- Ei nu tolerează eșecurile copiilor lor, dar tind să-i dea vina pe altcineva.

- Părinții marshmallow nu știu că acest tip de educație pune în pericol viitorul copiilor lor.

2. -imagine fara descriere- (pexels-ketut-subiyanto-4815045_41870200.jpg)

Foto: Ketut Subyanto/ Pexels

Fără să-și dea seama, aceste tipuri de părinți fac rău copiilor în mai multe moduri. Când îi educă nu se gândesc decât să-i vadă fericiți, să-i mulțumească și să-i facă pe plac, fără să aibă îndoieli. Cu toate acestea, de multe ori aceste decizii pot avea consecințe asupra comportamentului copilului.

Sublinierea slăbiciunii noastre sau incapacitatea de a ne stabili limite poate determina copilul să evite să se confrunte cu realitatea. În casa lui, părinții îl mulțumesc în toate, dar lumea reală este foarte diferită. În consecință, chiar dacă ceea ce ne dorim este binele lor, poate că, în realitate, facem o greșeală gravă.

Cum dăunează educația fără limite copiilor?

Nu există nicio îndoială că părinții marshmallow au intenții bune. În general, provin din familii în care a existat o creștere foarte restrictivă, în care o privire de la părinți a fost suficientă pentru a-i înfricoșa.

Drept urmare, vor să schimbe acest model educațional amenințător, pentru a-și împiedica copiii să treacă prin aceleași experiențe.

Din păcate, unele comportamente extreme pot duce la consecințe nedorite. Printre efectele principale, putem observa următoarele:

- Copiii crescuți conform acestor principii au, în general, o toleranță scăzută la frustrare. Aceasta înseamnă că, dacă dorințele lor nu sunt îndeplinite, pot face crize de furie și pot provoca pe oricine le stă în cale. Drept urmare, un astfel de comportament îi determină pe copii să dezvolte probleme cu părinții, profesorii, prietenii și familia.

3. -imagine fara descriere- (pexels-kampus-production-8954879_05331700.jpg)

Foto: Kampus Production/ Pexels

- Sunt incapabili să rezolve singuri problemele, pentru că părinții fac totul pentru ei.

- În timpul adolescenței, comportamentul lor poate scăpa de sub control. Potrivit experților, copiii părinților marshmallow sunt mai predispuși să cadă pradă unei anumite dependențe.

- Au dificultăți în acceptarea și respectarea regulilor.

- Ei pot suferi de tulburări de alimentație și/sau de somn deoarece părinții le permit să meargă la culcare la ora la care doresc sau să nu mănânce dacă preferă. Pot fi compromise și alte obiceiuri, cum ar fi, de exemplu, obiceiurile de igienă.

- Ei învață puțin despre ierarhie, ceea ce duce la nerespectarea adulților, deoarece părinții lor se plasează întotdeauna la același nivel cu ei.

- Copiii părinților de marshmallow cunosc slăbiciunile părinților lor și sunt capabili să perceapă teama pe care o au față de furia copiilor lor. În acest sens, copiii manipulează adesea emoțional adulții.

- Nu au fost educați să înfrunte realitatea, motiv pentru care pot ajunge să eșueze în diverse aspecte ale vieții.

- Majoritatea problemelor generate de comportamentul acestor copii nu se manifestă exclusiv în interiorul zidurilor căminului. De fapt, se știe că conviețuirea cu alte persoane este în general compromisă.

- Au dificultăți în lucrul în grup, ceea ce ajunge să le afecteze performanțele academice.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Cum ar trebui să se desfășoare conversațiile cu copiii mici

Conversațiile cu copiii mici sunt esențiale pentru...

7 mici obiceiuri care te vor face o persoană mai interesantă

Toată lumea își dorește să fie percepută ca o persoană...


Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Foto: Freepik@prostooleh

Semne că ai fost un părinte bun. Carl Rogers, psiholog: „Acesta este singurul lucru care contează cu adevărat”

pixel